Σε πολλά γερμανικά ομοσπονδιακά κρατίδια, συμπεριλαμβανομένης της Βαυαρίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, οι διακοπές του Πάσχα ξεκινούν στις 8 Απριλίου. Για πολλές χιλιάδες ανθρώπους, η πρώτη πτήση διακοπών μετά από περισσότερα από δύο χρόνια πανδημίας είναι προ των πυλών.

Προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή έναρξη των διακοπών για τους επιβάτες της, η Eurowings, μαζί με αεροδρόμια, παρόχους υπηρεσιών εδάφους και έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, έχει προετοιμαστεί εκτενώς για το πρώτο μεγάλο κύμα ταξιδιών της χρονιάς και έχει λάβει προφυλάξεις για να διασφαλίσει τις έγκαιρες πτήσεις.

Για παράδειγμα, η Eurowings αυξάνει τον αριθμό του προσωπικού που αναπτύσσεται στα γκισέ και τις πύλες ελέγχου εισιτηρίων – μία από τις περισσότερες από είκοσι πρωτοβουλίες που εγγυώνται σταθερές λειτουργίες στο θερινό πρόγραμμα πτήσεων.

Η εστίαση είναι ιδιαίτερα στις πρώτες αναχωρήσεις της ημέρας: μόνο εάν το λεγόμενο «πρώτο κύμα» ξεκινήσει στην ώρα του, οι καθυστερήσεις εναλλαγής κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να αποφευχθούν. Για το λόγο αυτό, έχουν εντοπιστεί και δοθεί προτεραιότητα σε ιδιαίτερα χρονικά κρίσιμες εναλλαγές, ενώ έχει επίσης αυξηθεί η συχνότητα επικοινωνίας με τους παρόχους υπηρεσιών. Επιπλέον, η Eurowings διατηρεί επαρκή εφεδρικά αεροσκάφη σε κατάσταση αναμονής.

Η Eurowings βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας προκειμένου να αποφευχθούν ή να αντισταθμιστούν καθυστερήσεις και να δοθεί προτεραιότητα στις πτήσεις της Eurowings, ειδικά σε τουριστικά δρομολόγια.

Περισσότερες από 400 καθημερινές πτήσεις για πρώτη φορά – η Μαγιόρκα και τα Κανάρια Νησιά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, η Eurowings θα πραγματοποιεί περισσότερες από 400 πτήσεις καθημερινά για πρώτη φορά σε δύο χρόνια και αναμένει περισσότερους από 160.000 επιβάτες σε περισσότερες από 1.300 αναχωρήσεις μόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο των διακοπών. Ιδιαίτερα περιζήτητοι κατά τις διακοπές του Πάσχα είναι οι προορισμοί με ζεστά νερά όπως τα Κανάρια Νησιά, η Κρήτη ή η Πάλμα ντε Μαγιόρκα, αλλά και οι διακοπές πόλης στο Λονδίνο, την Πράγα, τη Βιέννη και τη Ρώμη. Για εβδομάδες, η Eurowings καταγράφει κρατήσεις σε σταθερά υψηλό επίπεδο – ένας καλός σεισμογράφος για μια πολλά υποσχόμενη ταξιδιωτική σεζόν.

Νέοι ελκυστικοί προορισμοί: Περισσότεροι από 140 προορισμοί στο πρόγραμμα για πρώτη φορά

Η Eurowings έχει επεκτείνει πολύ το τουριστικό της πρόγραμμα και, ως η Νο. 1 αεροπορική εταιρεία διακοπών της Γερμανίας, έχει μακράν τη μεγαλύτερη προσφορά με περισσότερους από 140 προορισμούς. Αυτές περιλαμβάνουν πολλές νέες συνδέσεις όπως Αμβούργο-Χανιά ή Λάρνακα-Σάλτσμπουργκ. Κορυφαίος προορισμός συνεχίζει να είναι η Πάλμα ντε Μαγιόρκα – από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2022, η Eurowings θα πετάξει περίπου 3,4 εκατομμύρια επιβάτες από 24 αεροδρόμια προς τη Μαγιόρκα και αντίστροφα, προσφέροντας έτσι περισσότερο πρόγραμμα από ποτέ. Από τις 3 Μαΐου, οι επιβάτες θα ταξιδεύουν επίσης χωρίς στάση από το Memmingen στο δημοφιλές νησί διακοπών για πρώτη φορά.

Για την έναρξη της εορταστικής περιόδου, η Eurowings εγκαινιάζει πολλά νέα δρομολόγια τον Απρίλιο – συμπεριλαμβανομένων προορισμών διακοπών καθώς και συναρπαστικών μητροπόλεων.

Για πρώτη φορά, η Eurowings θα πετάξει από τη Χανσεατική πόλη στο Μπιλμπάο στην Ισπανία (από τις 4 Απριλίου) και στη Βερόνα στην Ιταλία (από τις 15 Απριλίου). Οι επιβάτες θα ταξιδεύουν επίσης με απευθείας πτήσεις στη δημοφιλή μητρόπολη της Λισαβόνας και στο παραθεριστικό νησί της Κρήτης (Χανιά) από τις 30 Απριλίου.

Από τον Απρίλιο ξανά από Κολωνία/Βόννη και Ντίσελντορφ: Εν καιρώ για τις διακοπές του Πάσχα, η Eurowings θα μεταφέρει ξανά τους επιβάτες χωρίς στάση από Κολωνία/Βόννη στο Εδιμβούργο (από 08 Απριλίου), στην ηλιόλουστη Λάρνακα στην Κύπρο (από τις 09 Απριλίου) και σε πρωτεύουσα της Αλβανίας, Τίρανα (από 10 Απριλίου).

Από το Ντίσελντορφ , οι επιβάτες θα ταξιδέψουν και πάλι με απευθείας πτήση προς τη Βαλεαρίδα νήσο Μενόρκα (από τις 10 Απριλίου) και προς το Κόζιτσε στη Σλοβακία (από τις 15 Απριλίου). Στο πρόγραμμα επιστρέφει επίσης το γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας (από τις 15 Απριλίου).

Άλλοι νέοι προορισμοί στο δίκτυο δρομολογίων της Eurowings: Για πρώτη φορά πραγματοποιούνται πτήσεις από Βρυξέλλες προς Πρίστινα (από 01 Απριλίου), από Νυρεμβέργη προς Πρίστινα (από 10 Απριλίου) και από Σάλτσμπουργκ προς Λάρνακα (από 09 Απριλίου). Απευθείας πτήσεις από Στουτγάρδη προς Ντουμπρόβνικ στην Κροατία (από 09 Απριλίου) επιστρέφουν επίσης σε προσφορά.

Οι επιβάτες συμβάλλουν στην ομαλή έναρξη των διακοπών τους

Η Eurowings συνιστά στους επισκέπτες της να χρησιμοποιούν το ευρύ φάσμα των διαδικτυακών υπηρεσιών για check-in και για έλεγχο των εγγράφων που απαιτούνται από τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν. Με το myHealthDocs, η Eurowings ενσωματώνει την καταγραφή δεδομένων υγείας στην ψηφιακή ταξιδιωτική αλυσίδα. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Self Attestation μέσω web check-in εκτός από την εφαρμογή Eurowings. Σημαντική σημείωση: Η υποχρέωση χρήσης μάσκας εξακολουθεί να ισχύει στο πλοίο.

Προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία στα σημεία ελέγχου ασφαλείας, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ζητά από τους επιβάτες να μειώσουν στο ελάχιστο τις χειραποσκευές τους και να τηρούν τους κανονισμούς υγρών. Στην ιδανική περίπτωση, οι χειραποσκευές θα πρέπει να ελέγχονται επίσης. Εκτός από τα ταξιδιωτικά έγγραφα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να έχουν ανά πάσα στιγμή τα απαραίτητα έγκυρα αποδεικτικά για τον κορωνοϊό, όπως πιστοποιητικά εμβολιασμού ή εξετάσεων για τη χώρα προορισμού.

Ο Ταξιδιωτικός Σύμβουλος της Eurowings παρέχει στους επιβάτες καθημερινές ενημερώσεις για όλες τις σημαντικές αλλαγές στους προορισμούς της Eurowings και όλες τις τελευταίες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την είσοδο και την τρέχουσα κατάσταση των κανονισμών εισόδου. Αυτές οι προετοιμασίες εξασφαλίζουν ομαλή διαδικασία στα χειριστήρια, κατά την επιβίβαση και οδηγούν σε μια έγκαιρη αναχώρηση.

Συνιστάται η έγκαιρη άφιξη στο αεροδρόμιο

Σε πολλά σημεία ελέγχου στα αεροδρόμια αναμένονται μεγαλύτεροι χρόνοι αναμονής. Ως εκ τούτου, η Eurowings συνιστά στους αναχωρούντες επιβάτες να φτάνουν στο αεροδρόμιο έγκαιρα και να προγραμματίσουν ένα χρονικό όριο για το ταξίδι τους. Μπορεί επίσης να υπάρχουν μεγαλύτεροι χρόνοι αναμονής για την παραλαβή των αποσκευών στο ταξίδι της επιστροφής.

Εκτεταμένες ώρες check-in και χωρίς άγχος check-in αποσκευών έως το βράδυ-πριν το check-in

Η Eurowings επεκτείνει τις ώρες check-in της προκειμένου να εξορθολογίσει τη διεκπεραίωση των επιβατών. Στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, οι επιβάτες μπορούν πλέον να κάνουν check-in και να παραδώσουν τις αποσκευές τους στο χώρο του ξενοδοχείου ήδη από τις τρεις η ώρα το πρωί. Οι επισκέπτες της Eurowings που έχουν κάνει κράτηση για πτήση από το Βερολίνο, το Αμβούργο, το Ντίσελντορφ ή την Κολωνία/Βόννη μπορούν επίσης να παραλάβουν τις αποσκευές τους το προηγούμενο βράδυ μεταξύ 18:00 και 20:00 και έτσι να εξοικονομήσουν χρόνο την ημέρα της αναχώρησης. Η προσφορά συμβάλλει επίσης στη μείωση της σωματικής επαφής σε πολυσύχναστα γκισέ check-in, ειδικά σε ώρες αιχμής με πολλές αναχωρήσεις. Για να διασφαλίσει μια ομαλή διαδικασία, η Eurowings συνιστά στους επιβάτες της να κάνουν check-in online δωρεάν το βράδυ πριν παραλάβουν τις αποσκευές τους και έτσι να εξοικονομήσουν χρόνο πριν από την αναχώρηση