Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα μέτρα οικονομικής στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση για τους δήμους σχολιάζει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Την εποχή αυτή εκ των πραγμάτων οι προσδοκίες μας είναι πιο χαμηλές, βιώνοντας όλη αυτή τη μαυρίλα γύρω μας και όχι πολύ μακριά μας. Δηλαδή, έχοντας μια εμπόλεμη ζώνη στα βόρειά μας τέτοια εποχή και με την ενέργεια σε τέτοια επίπεδα, δεν περιμένουμε θαύματα. Αυτό το οποίο όμως περιμένουμε και πρέπει να συνεχιστεί γιατί είναι κάτι διαρκές, είναι ένα εξελισσόμενο φαινόμενο, είναι να νιώθουμε πως τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών είναι δίπλα μας και θα στηρίξουν τη αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΥΑ, γιατί σε όλη την Ελλάδα, πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν ΔΕΥΑ, οι οποίες προσφέρουν νερό στους πολίτες. Θα πρέπει να στηριχθούν γιατί δεν μπορούν πλέον να σηκώσουν τόσο αυξημένα ενεργειακά κόστη», επισημαίνει ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Η αγορά της ενέργειας, όσο κι αν θεωρούμε ότι, μετά πρώτα ζητήματα που είχαμε στο παρελθόν με τις γνωστές εταιρείες, τα έχουμε διευθετήσει, συνεχίζω να πιστεύω -και ως ηλεκτρολόγος μηχανικός το λέω μόνο, όχι ως δήμαρχος- ότι θέλει πολλή δουλειά ακόμη η ρύθμιση της αγοράς της ενέργειας. Η λύση είναι το να γίνει μια κοινή πλατφόρμα», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/16-03-22a-10