Επιτελείο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Δήμα, επισκέφθηκε τη Μόσχα στις 18-22 Μαΐου 2015, με αφορμή την ίδρυση του παραρτήματος του στη Ρωσική Πρωτεύουσα.

Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μία σειρά επαφών των στελεχών του Επιμελητηρίου με κυβερνητικούς και συνεργαζόμενους επιχειρηματικούς φορείς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως το ΥΠΕΞ, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία «Ροσσοτρούντνιτσεστβο», το Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο της Ρωσίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μόσχας, τη Ρωσική Ένωση Τραπεζών, το Russian Union of Travel Industry, τους οργανισμούς «Delovaya Rossija”, “Opora”, Agency for Strategic Initiatives και άλλους επιχειρηματικούς φορείς.

Στα πλαίσια της επίσκεψης η αποστολή πήρε μέρος σε δεξίωση στην Πρεσβεία της Ελλάδος για την Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα της Μόσχας και η οποία χαιρέτησε ιδιαίτερα θερμά την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Μόσχα και συναντήθηκε με την Πρέσβειρα της Ελλάδος κα. Δανάη Κουμανάκου, τη Γενική Πρόξενο κα. Ελένη Μιχαλοπούλου, τον Επικεφαλής Γραφείου ΟΕΥ στη Μόσχα / Γενικό Σύμβουλο Ο.Ε.Υ. Β΄ κ. Ηλία Θανασά και άλλους συνεργάτες της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρωσία.

Στις συνομιλίες με Ρώσους ομολόγους η αποστολή του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ανέπτυξε επίκαιρα θέματα της  Ελληνορωσικής εμπορικής συνεργασίας καθώς και τις μορφές  σύμπραξης στις νέες συνθήκες που επικρατούν στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή αγορά. Ανέλαβε, επίσης, πρωτοβουλίες για την διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων σε συνεργασία με Ρωσικούς και Ελληνικούς Οργανισμούς και Φορείς με στόχο την  περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας των δυο Χωρών σε όλους τους τομείς.

Οι πρωτοβουλίες αυτές υποστηρίχθηκαν θερμά από τους Ρώσους ομολόγους, ενώ στις συναντήσεις στην Ρωσική πρωτεύουσα επισημάνθηκε, για πολλοστή φορά, ο καίριος ρόλος  του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στα Ελληνορωσικά δρώμενα, ιδιαίτερα τώρα με την ίδρυση του παραρτήματός του στη Μόσχα και τα γραφεία εκπροσώπησης σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας.