Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τα Τέμπη ως τουριστικό προορισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που απαντώνται στην περιοχή μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης.

«Ο δήμος Τεμπών είναι, όπως συνηθίζω να λέω, ένας ευλογημένος δήμος. Βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, στην αγκαλιά του Ολύμπου και του Κισσάβου. Είμαστε απέναντι από τον Αθω, βρισκόμαστε στα παράλια της Λάρισας. Εχουμε περιβαλλοντικά μονοπάτια, έχουμε το Δέλτα του Πηνειού με τους ερωδιούς», επισημαίνει ο δήμαρχος Τεμπών.

«Οι τιμές στα καταλύματα είναι πολύ προσιτές. Βέβαια, όπως είπατε κι εσείς, δεν έχουμε υποδομές όπως αυτές που γνωρίζουμε στα νησιά. Εχουμε μια μικρή παραλία 6 χιλιομέτρων, αλλά έχουμε 3 Γαλάζιες Σημαίες. Φανταστείτε πόσο καθαρά είναι τα νερά μας εκεί πέρα. Να μην ξεχνάμε, έχουμε και την ιαματική άμμο. (…) Εχει γίνει μια προσπάθεια ανάλυσης της άμμου, έχει αποδειχθεί ότι πραγματικά είναι ιαματική και τώρα είμαστε στη διαδικασία, σε συνεργασία με κάποιους γιατρούς, να μπορέσουμε να την πιστοποιήσουμε για να πάμε στον ιατρικό τουρισμό πλέον επίσημα», τονίζει ο Γ. Μανώλης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/georgios-manolis-ston-chari