Το πλήρωμα καμπίνας της Ryanair με έδρα το Βέλγιο θα απεργήσει για τρεις ημέρες στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου, ανακοίνωσαν τα συνδικάτα CNE και ACV Puls.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους είχε στείλει μια τελική γραπτή πρόταση στα βελγικά συνδικάτα την Παρασκευή. Ωστόσο, ο Ντιντιέ Λεμπέ του συνδικάτου CNE, είπε ότι εξακολουθεί να μην ικανοποιεί τα αιτήματα των εργαζομένων, ειδικά όσον αφορά το βελγικό εργατικό δίκαιο που εγγυάται έναν κατώτατο μισθό για όλους.

Ως εκ τούτου, το πλήρωμα καμπίνας με έδρα το Βέλγιο αποφάσισε να προχωρήσει σε άλλη μια τριήμερη απεργία στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, παρόμοια με το κίνημα που οργανώθηκε τον Απρίλιο που προκάλεσε την ακύρωση σχεδόν 300 πτήσεων στα δύο βελγικά αεροδρόμια που εξυπηρετεί η Ryanair (Αεροδρόμιο Βρυξελλών και Charleroi Brussels South).

Αυτό το απεργιακό κίνημα θα ξεκινήσει μια μέρα μετά την απεργία που εξήγγειλαν οι πιλότοι και το πλήρωμα καμπίνας των Brussels Airlines.

Οι Ισπανοί και Πορτογάλοι αεροσυνοδοί της Ryanair θα απεργήσουν επίσης για έξι ημέρες την ίδια περίοδο μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Στην Ιταλία, θα είναι στις 25 Ιουνίου. Οι Γάλλοι αεροσυνοδοί και αεροσυνοδοί θα αποφασίσουν σύντομα αν θα χτυπήσουν ή όχι.

Οι πιλότοι με έδρα το Βέλγιο θα μπορούσαν τελικά να ενταχθούν στο κίνημα, ισχυριζόμενοι επίσης ότι η βελγική νομοθεσία δεν εφαρμόζεται στη σχέση τους με τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας.