Σε νέα συμφωνία με την εταιρεία Unilever προχώρησαν τα IHG Hotels & Resorts για την αντικατάσταση των amenities μπάνιου με χύμα συσκευασίες σε περισσότερα από 4.000 ξενοδοχεία.

Ως μέρος της συμφωνίας, η μεγαλύτερη μάρκα της Unilever, η Dove, σαπούνι χεριών πλήρους μεγέθους, σώματος, σαμπουάν, conditioner και λοσιόν σώματος στα ξενοδοχεία IHG Essentials and Suites Collection, συμπεριλαμβανομένων των Holiday Inn, Holiday Inn Express, avid hotels, Staybridge Suites και Candlewood Suites.

Η διάθεση προϊόντων πλήρους μεγέθους της Unilever στις κύριες επωνυμίες της IHG, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 80% του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, ακολουθεί την πρόσφατη κυκλοφορία των ανέσεων μπάνιου μεγαλύτερου μεγέθους στα ακίνητα της InterContinental Hotels & Resorts.

Η μετάβαση σε συσκευασίες πλήρους μεγέθους αναμένεται να εξοικονομήσει περίπου 936 τόνους πλαστικού ετησίως μόνο στην περιοχή της Αμερικής.

Το 2019, η IHG δεσμεύτηκε να εξαλείψει τα αντικείμενα μιας χρήσης καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής των επισκεπτών έως το 2030.

Εκτός από τις μεγαλύτερες ανέσεις και την εξάλειψη των ειδών μιας χρήσης, η ξενοδοχειακή εταιρεία εργάζεται για την ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφίμων και την υιοθέτηση κυκλικών λύσεων για βασικά είδη έως το 2030.