Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες συνεχίζουν να προσβλέπουν σε μικρότερες αποδράσεις το 2022, καθώς περισσότεροι από τους μισούς (53%) σχεδιάζουν να κάνουν τις επόμενες διακοπές τους «staycation». Aυτό προκύπτει, σύμφωνα με τον 14ο ετήσιο Δείκτη Εμπιστοσύνης Διακοπών της Allianz Partners USA.

Η Allianz, η οποία επινόησε για πρώτη φορά τον όρο το 2019, ορίζει ένα μικροκατιόν ως ένα ταξίδι αναψυχής τουλάχιστον 100 μίλια μακριά από το σπίτι που διαρκεί τέσσερις νύχτες ή λιγότερες.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων (23%) σχεδιάζει ακόμη και πολλές μικροδιακοπές πριν τελειώσει το καλοκαίρι. Αυτός ο αριθμός είναι δύο μονάδες υψηλότερος από το 2021.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι επτά στους δέκα (71%) Αμερικανοί θα ταξιδέψουν μακριά από το σπίτι από τώρα έως τον Σεπτέμβριο για τουλάχιστον μία νύχτα.

Περίπου τέσσερις στους δέκα (39%) σχεδιάζουν πολλαπλά ταξίδια μακριά από το σπίτι αυτό το καλοκαίρι. Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι αυξημένα κατά τέσσερις και πέντε μονάδες σε σχέση με πέρυσι, αντίστοιχα.

Πόσα ταξίδια θα κάνουν οι Αμερικανοί

Ο μέσος αριθμός ταξιδιών που σχεδιάζουν να κάνουν οι Αμερικανοί αυτό το καλοκαίρι είναι επίσης στο 1,4 από 1,2 το 2021.

Οι νεαροί Αμερικανοί ηλικίας 18-34 ετών (44%) και οι άνδρες (40%) πρωτοστατούν όσον αφορά στην τάση πολλαπλών ταξιδιών, με αυτές τις ομάδες να σχεδιάζουν δύο ή περισσότερες από τώρα έως τον Σεπτέμβριο.

Πόσα χρήματα θα ξοδέψουν

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι οι ταξιδιώτες σκοπεύουν να ξοδέψουν λιγότερα ανά διανυκτέρευση όσο περισσότερο διαρκεί το ταξίδι τους.

Για μικροδιακοπές μιας νύχτας, η μέση αναμενόμενη δαπάνη είναι 606 $.

Ο μέσος όρος πέφτει στα 410 $ ανά διανυκτέρευση για μια απόδραση δύο διανυκτερεύσεων και μειώνεται περαιτέρω για μικροδιακοπές τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων στα 325 $ ανά διανυκτέρευση και 323 $ ανά διανυκτέρευση, αντίστοιχα