Φαίνεται ότι οι Βρετανοί είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν σχεδόν τα πάντα προκειμένου να πάνε διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα και του σεξ.

Οι περισσότεροι προσεύχονται να μην ακυρωθούν οι πτήσεις τους, ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση για ταξίδια εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο πλαίσιο αυτό οι Βρετανοί είναι διατεθειμένοι να αποχωριστούν σημαντικές τους συνήθειες όπως η καθημερινή τους δόση καφέ (14%) και το σεξ για ένα χρόνο (9%), μεταξύ άλλων.

Τα δεδομένα προέρχονται από την Trivago όπου συμμετείχαν 2.000 ενηλίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  • Οι άλλες δραστηριότητες που θα ήταν περισσότερο από πρόθυμοι να εγκαταλείψουν έχουν ως εξής :
  • Το φαγητό έξω για ένα χρόνο (13%).
  • Να μην δουν τους συγγενείς τους για ένα χρόνο (12%).
  • Να ξοδέψουν όλα τα χρήματα στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου τους (7%).

Όταν ερωτήθηκαν σχετικά με την πρόθεσή τους για διακοπές, το 51% είπε ότι πιστεύει ότι το 2022 θα είναι η καλύτερη χρονιά για ταξίδια και το ένα τρίτο (33%) λέει ότι έχει ήδη κάνει σταθερά σχέδια για τις διακοπές του 2022.

Εν τω μεταξύ, λίγο λιγότερο από ένα τρίτο (30%) σχεδιάζουν ταξίδι από την bucket list τους.

Μια άλλη τάση που αποκάλυψε η έρευνα είναι η ανάγκη για αυξημένες δαπάνες και διακοπές περιπέτειας και μια ξεκάθαρη επιθυμία να περιποιηθούν τον εαυτό τους.

Περίπου το 37% σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερα για τις διακοπές το έτος μετά την πανδημία από ό,τι θα έκανε αν δεν είχε συμβεί ποτέ.