Η ταξιδιωτική αγορά των ΗΠΑ εξακολουθεί να καταγράφει υψηλές επιδόσεις παρά τα προβλήματα που προκαλεί η αύξηση του πληθωρισμού.

Τα εκτοξευόμενα κόστη, οι ακυρώσεις πτήσεων και οι αυξανόμενες ανησυχίες για την ύφεση δεν φαίνεται να επιβαρύνουν ακόμη τον ταξιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της OAG.

Η έρευνα, βασισμένη σε δεδομένα από την εφαρμογή παρακολούθησης πτήσεων Flightview της OAG, διαπίστωσε ότι 27% περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το 2021.

Επιπλέον, το 63% κάνει κράτηση για διεθνείς πτήσεις και σχεδόν το 60% σχεδιάζει να επισκεφτεί έναν προορισμό που δεν τον είχε επισκεφτεί πριν.

Περισσότερο από το 50% των ταξιδιωτών προγραμματίζουν τα ταξίδια τους μεταξύ δύο και έξι μηνών νωρίτερα και το 11% κάνει κράτηση για περισσότερους από έξι μήνες.

Όσον αφορά στα οικονομικά, οι περισσότεροι ταξιδιώτες είπαν ότι δεν αποθαρρύνονται από τις αυξήσεις των τιμών εάν αυτά τα ποσά είναι 50-100 $ περισσότερα. Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι οι καταναλωτές είναι πολύ λιγότερο πιθανό να κάνουν κράτηση με αυξήσεις 200 και 300 $ (45% και 68% αντίστοιχα).

Η επιστροφή των επαγγελματικών ταξιδιών

Το 89% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει ήδη ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους το 2022 και το 90% αναφέρει ότι η εταιρεία τους σχεδιάζει ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες.

Το 50% είπε ότι τα επαγγελματικά τους ταξίδια θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα ή θα αυξηθούν τον επόμενο χρόνο.