Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο, έθεσε ημερήσιο όριο στον αριθμό των επιβατών που θα αναχωρούν για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Πράγμα που σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να ακυρώσουν επιπλέον πτήσεις.

Ο John Holland-Kaye, διευθύνων σύμβουλος της Heathrow, ανακοίνωσε το ανώτατο όριο σήμερα, περιορίζοντας τους επιβάτες σε 100.000 την ημέρα, μείωση κατά 4.000 την ημέρα σε σχέση με τους τρέχοντες αριθμούς.

Όπως υπογράμμισε το αεροδρόμιο ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν τις πωλήσεις των καλοκαιρινών πτήσεων.

Η κίνηση ήρθε αφού το Χίθροου διέταξε τους αερομεταφορείς στους τερματικούς σταθμούς 2 και 3 να ακυρώσουν 61 πτήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα χθες το πρωί, παρά το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες αφαίρεσαν χιλιάδες δρομολόγια από τα δρομολόγια την προηγούμενη εβδομάδα.

Μόνο η British Airways ανακοίνωσε την ακύρωση 10.300 πτήσεων την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας το σύνολο που έχει ακυρώσει το καλοκαίρι σε περίπου 30.000.

Το όριο των αναχωρήσεων του αεροδρομίου θα επεκταθεί από σήμερα 12 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του, το αεροδρόμιο ανέφερε ότι «μετά την ολοκλήρωση της περιόδου αμνηστίας slots της κυβέρνησης, έχουμε μια σαφέστερη εικόνα των μειώσεων που πραγματοποιούν οι αεροπορικές εταιρείες όλο το καλοκαίρι. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν λάβει σημαντικά μέτρα, άλλες όχι.

Η εκτίμηση μας είναι ότι ο μέγιστος αριθμός ημερήσιων αναχωρούντων επιβατών που μπορούν να εξυπηρετήσουν οι αεροπορικές εταιρείες, οι υπηρεσίες εδάφους και το αεροδρόμιο το καλοκαίρι δεν είναι μεγαλύτερος από 100.000. Ως εκ τούτου, το ανώτατο όριο θα οριστεί σε 100.000 ημερησίως.

Παρά την αμνηστία οι ημερήσιες θέσεις αναχώρησης το καλοκαίρι θα είναι κατά μέσο όρο 104.000, δίνοντας μια ημερήσια υπέρβαση 4.000 θέσεων.

Κατά μέσο όρο μόνο περίπου 1.500 από αυτές τις 4.000 ημερήσιες θέσεις έχουν πωληθεί επί του παρόντος.
Επομένως ζητάμε από τους συνεργάτες των αεροπορικών εταιρειών να σταματήσουν την πώληση καλοκαιρινών εισιτηρίων για να περιορίσουν τον αντίκτυπο στους επιβάτες.

Αναγνωρίζουμε ότι αυτό θα σημαίνει ότι ορισμένα ταξίδια θα μεταφερθούν σε άλλη μέρα, σε άλλο αεροδρόμιο ή θα ακυρωθούν και ζητούμε συγγνώμη από όσους επηρεάζονται τα ταξιδιωτικά τους σχέδια».