Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο μέσος μισθός για μια νέα θέση εργασίας σε επαγγελματικά ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί κατά 13% σε σύγκριση με το 2019 φθάνοντας λίγο πάνω από 29.000 λίρες ετησίως.

Στοιχεία από τον ειδικό σε προσλήψεις στον ταξιδιωτικό κλάδο C&M Travel Recruitment διαπίστωσαν ότι ο μέσος μισθός για μια νέα θέση εργασίας για επαγγελματικά ταξίδια ήταν 29.207 λίρες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, σε σύγκριση με 25.746 για την ίδια περίοδο το 2019.

Η αύξηση του μισθού κατά 13% για τις θέσεις εργασίας για επαγγελματικά ταξίδια αντικατοπτρίζει παρόμοια ποσοστιαία αύξηση σε ολόκληρη την ταξιδιωτική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2019.

Τα επίπεδα δραστηριότητας προσλήψεων στον ταξιδιωτικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσαν υψηλό ρεκόρ κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2022.
Ο αριθμό εργαζομένων που τοποθετήθηκαν σε νέες ταξιδιωτικές θέσεις αυξήθηκε 625% από το 2021.

«Τα ταξίδια ήταν πάντα μια σχετικά κακοπληρωμένη βιομηχανία, λέει η Barbara Kolosinska, διευθύντρια της C&M Travel Recruitment.
Αυτό σε συνδυασμό με την τρέχουσα έλλειψη διαθέσιμων υποψηφίων, οδήγησε σε αύξηση των μισθών.

Συνεχίζει να υπάρχει έλλειψη έμπειρων υποψηφίων στην αγορά, αλλά με τον αριθμό ρεκόρ των κενών θέσεων και τα πιο ελκυστικά πακέτα αμοιβών που προσφέρονται αυτήν τη στιγμή, αναμένουμε ότι πολλοί ταλαντούχοι επαγγελματίες ταξιδιωτών θα δείξουν ενδιαφέρον».