Πολλοί Βρετανοί θα βρουν χρήματα για διακοπές στο εξωτερικό φέτος, παρά το αυξανόμενο κόστος των λογαριασμών καυσίμων, τροφίμων και ενέργειας, σύμφωνα με έρευνα.

Ο ειδικός στην ταξιδιωτική ασφάλιση Just Travel Cover διαπίστωσε ότι για το 71% των ερωτηθέντων η αύξηση του κόστους ζωής δεν τους εμπόδισε να κάνουν κράτηση για διακοπές στο εξωτερικό.

Παράλληλα, το 76% είπε ότι οι διακοπές εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα, εν μέσω της αύξησης των λογαριασμών των νοικοκυριών.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα θα επιλέξει διακοπές στο εξωτερικό αντί για ένα διάλειμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το 71% να λέει ότι «πηγαίνει στο εξωτερικό».

Περισσότερο από το 70% δήλωσε ότι έχει ήδη κάνει κράτηση για διακοπές φέτος, ενώ το 61% όσων δεν έχουν κλείσει τίποτα προγραμματίζουν διακοπές της τελευταίας στιγμής το 2022.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 97% των ανθρώπων συμφωνεί ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι πιο σημαντική από ποτέ, αλλά οι περισσότεροι υποτίμησαν ή δεν είχαν ιδέα πόσο κοστίζει η μέση ιατρική αξίωση.