Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες -μέλη της Advantage Travel Partnership- έχουν δει το λειτουργικό τους κόστος να αυξάνεται 50% τους τελευταίους έξι μήνες, αν και η ζήτηση των καταναλωτών για ταξίδια παραμένει υψηλή παρά τις πιέσεις στο κόστος ζωής.

Το 92% των πρακτόρων της κοινοπραξίας πιστεύει ότι ο εξερχόμενος τομέας χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη από όλο το πολιτικό φάσμα.
Ένα υψηλό ποσοστό 60% να εξακολουθεί να έχει χρέη από εκκρεμή κρατικά δάνεια μετά την πανδημία.

Η κατάσταση επιδεινώνεται με περισσότερο από το 90% των πρακτόρων να λένε ότι το λειτουργικό κόστος τους έχει αυξηθεί έως και 50% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Παρά αυτό το πλαίσιο, το 81% έχουν κέρδη για το οικονομικό έτος μέχρι σήμερα και το 63% των πρακτόρων δηλώνουν αισιόδοξοι για το επόμενο έτος.

Τα μέλη του Advantage ανέφεραν αύξηση 94% στους νέους πελάτες, με το 30% των πρακτόρων να παρατηρεί αύξηση στην ομάδα πελατών 35-44 και το 33% από 45-54, υπογραμμίζοντας την όρεξη για μια «ασφαλή και θετική» ταξιδιωτική εμπειρία.

Τα αποτελέσματα προέρχονται από μια ανάλυση επιχειρηματικού αντίκτυπου των μελών του ελεύθερου χρόνου και του business Advantage που κυκλοφόρησε για να συμπέσει με την Εθνική Ημέρα Ταξιδιωτικών Πρακτόρων.