Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η EasyJet επιβεβαίωσε μία σταθερή παραγγελία για 56 αεροσκάφη Airbus της οικογένειας A320neo μετά από έγκριση των μετόχων.

Η παραγγελία αποτελεί μέρος της ανανέωσης και αναβάθμισης του στόλου της, βελτιώσεων κόστους και βιωσιμότητας στην επιχείρηση. Η συμφωνία περιλαμβάνει την αναβάθμιση 18 A320neo στο μεγαλύτερο μοντέλο A321neo.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η παραγγελία θα υποστηρίξει θετικές αποδόσεις για την επιχείρηση και την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων, δήλωσε ο Kenton Jarvis, CFO της EasyJet.

Τα νέα αεροσκάφη είναι ευθυγραμμισμένα με τη στρατηγική βιωσιμότητας της EasyJet, με την υιοθέτηση του πιο αποδοτικού αεροσκάφους νέας τεχνολογίας να αποτελεί βασικό συστατικό της πορείας της προς τις καθαρές μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Παράλληλα, τα νέα αεροσκάφη είναι σημαντικά πιο αθόρυβα, με το μισό αποτύπωμα θορύβου από τα παλαιότερα αεροσκάφη που αντικαθιστούν».

Η αεροπορική εταιρεία διαχειρίζεται επί του παρόντος έναν στόλο με περισσότερα από 300 A320 Family, συμπεριλαμβανομένων των A319, A320ceo, A320neo και A321neo, καθιστώντας την τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα στον κόσμο αεροσκαφών μονού διαδρόμου της Airbus.

Η EasyJet εξυπηρετεί πάνω από 130 ευρωπαϊκά αεροδρόμια σε περίπου 31 χώρες που εκτελούν περισσότερα από 1.000 δρομολόγια.