Οι Βρετανοί ταξιδιώτες δεν είναι τόσο σχολαστικοί όσον αφορά στα σχέδια των διακοπών τους όσο οι Αμερικανοί ομόλογοί τους.

Ως εκ τούτου οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ ετοιμάζουν τα πράγματά τους νωρίτερα, ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στον προγραμματισμό και φτάνουν στο αεροδρόμιο ώρες νωρίτερα, σύμφωνα με νέα έρευνα της ταξιδιωτικής εταιρείας Go City.

Ωστόσο, παρά τα καλοσχεδιασμένα σχέδιά τους, η έρευνα 2.000 παραθεριστών, από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί είναι πιο ξεχασιάρηδες – καθώς το 64% τοποθετούν λάθος κάτι κρίσιμο.

Και ενώ πολλοί Αμερικανοί παραθεριστές ισχυρίζονται ότι «δεν θα ονειρευόντουσαν» να ετοιμάσουν βαλίτσες το προηγούμενο βράδυ—το 63% παραδέχεται ότι έκανε ακριβώς αυτό, σε σύγκριση με το 57% των Βρετανών τουριστών.

Το θέμα των Βρετανών ταξιδιωτών που είναι πιο χαλαροί συνεχίζεται όταν φτάνουν στον προορισμό τους, καθώς οι Αμερικανοί είναι αυτοί που ταιριάζουν σε περισσότερες δραστηριότητες και εκδρομές – οργανώνοντας κατά μέσο όρο πέντε ανά εκδρομή.

Οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ είναι επίσης πιο πιθανό να κάνουν κράτηση για τις δραστηριότητές τους πριν από την αναχώρησή τους, αντί να αποφασίσουν πώς να γεμίσουν τις ημέρες κατά την άφιξή τους – κλειδώνοντας τις περιηγήσεις και τα ταξίδια τους έως και τέσσερις εβδομάδες πριν φτάσουν.

Ταυτόχρονα, παρά το γεγονός ότι οι Βρετανοί είναι γνωστοί για τον ενθουσιασμό του με τις καιρικές συνθήκες, οι Αμερικανοί είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση για έναν προορισμό που έχει υψηλές θερμοκρασίες.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι αν και οι Αμερικανοί είναι πιο σχολαστικοί με τον προγραμματισμό τους, είναι πιο πιθανό να περιγράψουν τον εαυτό τους ως «αυθόρμητο» όταν κάνουν κράτηση για τον επόμενο προορισμό τους.

Αλλά ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι πιο χαρούμενοι που εξερευνούν τη χώρα τους, ενώ οι Βρετανοί περιηγητές είναι πολύ πιο διατεθειμένοι να κοιτάξουν πιο μακριά για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Επίσης, οι Αμερικανοί παραθεριστές, που ταξιδεύουν σε ζευγάρι, είναι πιο πιθανό να τσακωθούν με το άλλο τους μισό όταν προετοιμάζονται για το χρόνο τους μακριά, με μόλις το 44% των Βρετανών να λέει το ίδιο.

Και τα δύο έθνη, ωστόσο, πιστεύουν ότι η χώρα τους είναι η πιο οργανωμένη όταν προετοιμάζονται για μια απόδραση.

Τέλος, συνολικά, οι Αμερικανοί αφιερώνουν κατά μέσο όρο 14 ώρες σχεδιάζοντας την απόδρασή τους, με τους Βρετανούς τουρίστες να μαζεύουν 11 και μισή ώρες.