Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τις καλοκαιρινές ταξιδιωτικές τάσεις για τουρίστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτει έρευνα (Ιούνιο/Ιούλιο 2022) της Ένωσης Ταξιδιωτικού Εμπορίου UKinbound. 

Η διεθνής αναζωπύρωση της βιομηχανίας εισερχόμενου τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου καθοδηγείται από ζευγάρια, singel ενήλικες των οποίων τα παιδιά έχουν φύγει από το σπίτι και οικογένειες.

Ωστόσο, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και του προσωπικού θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την ανάκαμψη.

Η αγορά των ΗΠΑ συνεχίζει να ανακάμπτει με τον ισχυρότερο ρυθμό, με περισσότερες από μία στις τρεις επιχειρήσεις να σημειώνουν ανάπτυξη από αυτήν.

Τα μεγαλύτερα εμπόδια για την ανάκαμψη

  • Η χωρητικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας.
  • Πρόσληψη και τη διατήρηση του προσωπικού.
  • Η διεθνής ανταγωνιστικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Πληθωρισμός
  • Ενεργειακό κόστος.

Παρά τις ανησυχίες, το 78% των τουριστικών επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν σιγουριά για τους επικείμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με μόλις 11% τον Απρίλιο του 2020.

Η έρευνα ζήτησε επίσης από τα μέλη να συγκρίνουν τις καλοκαιρινές τους προβλέψεις για το 2022 (Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος) με την ίδια περίοδο πριν από την πανδημία.

  • Το 54% αναμένει ότι οι κρατήσεις και ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών θα είναι χαμηλότεροι από ό,τι πριν από την πανδημία.
  • Ένας στους πέντε αναμένει ότι θα είναι υψηλότεροι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σχεδόν το ένα τρίτο των επιχειρήσεων εισερχόμενου τουρισμού αναμένουν υψηλότερα επίπεδα εσόδων σε σύγκριση με πριν από την Covid. Ωστόσο αυτή η τάση δεν ήταν κοινή σε όλες τις επιχειρήσεις.

Το 71% των αξιοθέατων και το 57% των tour operators αναμένουν να έχουν χαμηλότερα έσοδα σε σύγκριση με τα προ πανδημίας.

«Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το στέμμα μας ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως και τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από αυτό, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανταγωνιστικά συστήματα θεωρήσεων, μετανάστευσης και συνόρων, επενδύει στην προώθηση της Βρετανίας στο εξωτερικό. και ότι οι επισκέπτες λαμβάνουν μια πρώτης τάξεως καλωσόρισμα, επισημαίνει ο Joss Croft, Διευθύνων Σύμβουλος της UKinbound.

Κοιτάζοντας το μέλλον, είναι κρίσιμο η επικείμενη νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει πολιτικές και χρηματοδότηση που υποστηρίζουν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων του τομέα».