Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τις επιδόσεις του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα και την ανάπτυξη των ελληνικών πόλεων στον συγκεκριμένο τομέα μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, η Σίσσυ Λυγνού, πρόεδρος τoυ Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO & DES).

«Σίγουρα η Ελλάδα διαθέτει αξιόλογες συνεδριακές υποδομές και ήδη στα δύο μεγάλα συνεδριακά κέντρα που έχουμε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην περιφέρεια φιλοξενούμε φέτος αξιόλογα διεθνή συνέδρια και έχουμε προσπαθήσουμε να επανέλθουμε σε μία ενδιάμεση κανονικότητα. Η Ελλάδα φιλοξενεί φέτος διεθνή συνέδρια σημαντικά, όμως δεν αρκεί. Σε αυτή τη φάση η χώρα μας χρειάζεται άλλες υποδομές, μεγαλύτερες υποδομές. Εχει στραφεί το ενδιαφέρον στην Ελλάδα, είναι ένας φρέσκος συνεδριακός προορισμός, εκδηλώσεων και συνεδρίων. Το συνεδριακό κέντρο με υποδομές που θα μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 5.000-6.000 άτομα, θεωρώ ότι θα είναι απολύτως απαραίτητο στο μέλλον και αν δεν ξεκινήσει η συζήτηση και η υλοποίησή του σύντομα, θα χάσουμε μια πολύ σημαντική ευκαιρία», επισημαίνει η Σίσσυ Λυγνού.

«H Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να φιλοξενήσει αξιόλογα διεθνή συνέδρια και αυτό πρέπει να το προβάλλουμε πολύ δυναμικά από δω και πέρα. Η έλλειψη προσωπικού, η εξειδίκευση του προσωπικού και η απόλυτη ανάγκη εκπαίδευσής του είναι ίσως από τις πιο μεγάλες προκλήσεις της εποχής στον τουρισμό γενικότερα», προσθέτει η πρόεδρος τoυ Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/06-07-22a-10