Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η άνοδος των αεροπορικών ναύλων στην Ευρώπη υποχωρεί μετά από ισχυρές αυξήσεις το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία συγκριτικής αξιολόγησης της Skytra. 

Οι τιμές για ευρωπαϊκές πτήσεις αυξάνονται κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2022, καθώς τα επαγγελματικά ταξίδια και τα ταξίδια αναψυχής έχουν ανακάμψει έντονα μετά την άρση των περισσότερων ταξιδιωτικών περιορισμών Covid-19 σε όλη την ήπειρο.

«Μετά τις αυξήσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων που έχουμε δει τους τελευταίους δύο μήνες, τα τελευταία μας στοιχεία δείχνουν ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων ενδέχεται να αρχίσουν να πέφτουν, δήλωσε η Elise Weber, διευθύνουσα σύμβουλος της Skytra.

Μετά από σταθερή άνοδο όλο το χρόνο, οι ευρωπαϊκές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων φαίνεται να έχουν επιτέλους ισοπεδωθεί τον Ιούλιο.

Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι για τις πτήσεις της Ευρώπης, η μέση εβδομαδιαία τιμή των εισιτηρίων οικονομικής θέσης σταδιακά σημείωσε πτώση κατά τη διάρκεια του μήνα και άρχισε να μειώνεται ελαφρώς προς τα τέλη Ιουλίου».

Η Skytra, η οποία ανήκει στον κατασκευαστή αεροσκαφών Airbus, πρόσθεσε ότι οι τιμές των πτήσεων στη Βόρεια Αμερική παραμένουν υψηλές για τα αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού, αν και έχουν «πέσει ελαφρώς» από την κορύφωση του 2022 τον Ιούνιο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία διαχείρισης ταξιδιών CWT προέβλεψε ότι οι αεροπορικές τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι το 2023, μαζί με άλλα έξοδα ταξιδιού.

Η CWT προβλέπει άνοδο 8,5% στις μέσες τιμές των πτήσεων το επόμενο έτος, επιπλέον της αύξησης 48,5% το 2022.