Πάνω από το ένα τρίτο (39%) των Αμερικανών ταλαιπωρούνται από πόνους στα ταξίδια και γι’ αυτό τον λόγο αποφεύγουν να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις, σύμφωνα με νέα μελέτη που ανέθεσε η Advil στο OnePoll.

Η έρευνα, διαπίστωσε ότι το 67% των Αμερικανών αισθάνεται ότι χρειάζεται απεγνωσμένα να τεντωθούν και να μετακινηθούν μετά την άφιξή τους στον προορισμό τους.

Το 35% είπε ότι πονάει περισσότερο από την ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού παρά κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Μετά από κατά μέσο όρο πέντε ώρες ταξιδιού, το 78% είπε ότι αρχίζει να νιώθει πόνο.

Οι άνθρωποι βρήκαν ότι ο τρόπος μεταφοράς που τους δημιουργούσε το μεγαλύτερο πόνο ήταν το λεωφορείο (39%), ακολουθούμενο από τα αεροπλάνα (33%), τα αυτοκίνητα (29%) και τα τρένα (24%).

Συνήθεις δραστηριότητες που ήταν πιθανό να πονέσουν τους ανθρώπους, όπως το να κάθονται για μεγάλες περιόδους σε αεροπλάνο (33%), να μεταφέρουν αποσκευές (28%) και να περιμένουν σε μεγάλες ουρές στο αεροδρόμιο (24%).

Που ταλαιπωρούνται από πόνους περισσότερο οι ταξιδιώτες

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι αισθάνονται χειρότερα στην πλάτη (38%), στα πόδια (30%) και στο λαιμό (24%) μετά το ταξίδι.

 

Το 67% των ερωτηθέντων είπε ότι παίρνει μαζί του αναλγητικά για να προετοιμαστεί για τον πόνο που σχετίζεται με το ταξίδι.

Αλλά μόνο και μόνο επειδή οι πόνοι εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δεν σημαίνει ότι σταματούν μόλις φτάσετε στον προορισμό των διακοπών σας. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να απολαύσουν τις διακοπές τους στο έπακρο, σύμφωνα με τη μελέτη.

Το 45% των συμμετεχόντων λέει ότι αναζητά ενεργά δραστηριότητες που απαιτούν πλήρη σωματική προσπάθεια.

Το 67% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να θέλει να δοκιμάσει νέα πράγματα στις διακοπές και να κάνει κατά μέσο όρο τέσσερις νέες σωματικές δραστηριότητες ενώ λείπει.

Ποιες δραστηριότητες επιλέγουν

Οι άνθρωποι απολαμβάνουν να δοκιμάζουν δημοφιλείς δραστηριότητες για πρώτη φορά ενώ βρίσκονται σε διακοπές, όπως το κολύμπι (30%), η πεζοπορία (29%) και η κατασκήνωση (28%).

Περίπου έξι στους 10 ερωτηθέντες λένε ότι αρχίζουν να πονάνε μετά από νέες εμπειρίες και το 45% νιώθουν έγκαυμα όταν ξυπνούν το επόμενο πρωί, νιώθοντας το περισσότερο στα πόδια (47%), στην πλάτη (38%) ή στα χέρια (30% ).

Το ένα τρίτο των ανθρώπων (32%) δήλωσαν ότι αισθάνονται ότι χρειάζονται αναλγητικά φάρμακα ενώ βρίσκονται σε διακοπές, ενώ το 28% δήλωσε ότι το έχει ανάγκη μετά το τέλος των διακοπών.