Η πολιτεία της Χαβάης φιλοξενεί τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στις ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει στην τελευταία του έρευνα, το WalletHub.

Συγκεκριμένα, εξέτασε τρεις βασικές κατηγορίες και διαπίστωσε ότι οι κάτοικοι της Χαβάης διέθεταν την καλύτερη συναισθηματική και σωματική ευεξία, με μικρά ποσοστά κατάθλιψης ενηλίκων, καλό προσδόκιμο ζωής και χαμηλά ποσοστά αυτοκτονιών.

Η Χαβάη έχει το χαμηλότερο ποσοστό κατάθλιψης ενηλίκων στη χώρα — 12,9%, το οποίο είναι 2,1 φορές χαμηλότερο από τη Δυτική Βιρτζίνια, την πολιτεία με το υψηλότερο ποσοστό. Οι κάτοικοι της Χαβάης έχουν επίσης χαμηλά ποσοστά διαζυγίων και υψηλό προσδόκιμο ζωής.

Στις άλλες δύο κύριες κατηγορίες της έρευνας — περιβάλλον εργασίας και κοινοτικό περιβάλλον — η Χαβάη κατατάχθηκε 17η και έβδομη, αντίστοιχα.

Το Μέριλαντ παίρνει το ασημένιο μετάλλιο με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών σε εθνικό επίπεδο και η Μινεσότα βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Το WalletHub διαπίστωσε επίσης ότι η Γιούτα είχε το υψηλότερο ποσοστό εθελοντισμού, με διπλάσιο αριθμό ερωτηθέντων να λένε ότι ασχολούνται με εθελοντική εργασία από ό,τι στη Νέα Υόρκη.