Η Arabian Travel Market (ATM), η κορυφαία ταξιδιωτική και τουριστική εκδήλωση για επαγγελματίες εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού σε όλη τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ότι το «Working Towards Net Zero» θα είναι το επίσημο θέμα για την ATM 2023, που θα πραγματοποιηθεί στο Dubai World Trade 1-4 Μαΐου.

Η RX (Reed Exhibitions), ο διοργανωτής της ATM, θα γιορτάσει την 30η ετήσια εκδήλωσή του αποκαλύπτοντας μια ειδική δέσμευση βιωσιμότητας, όχι μόνο για να κάνει την εκδήλωση ATM 2023 πιο βιώσιμη αλλά και για να ανακοινώσει 30 μακροπρόθεσμους στόχους καθώς η ATM εργάζεται προς το καθαρό μηδέν με την υπόσχεση RX Global.

Η Danielle Curtis, Διευθύντρια Έκθεσης, Arabian Travel Market, δήλωσε: «Εάν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η ευρύτερη Μέση Ανατολή επιθυμούν να επιτύχουν τις καθαρές μηδενικές φιλοδοξίες τους, η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο, δεδομένου του μεριδίου της στην περιφερειακή οικονομική δραστηριότητα.

«Με το COP27 που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Σαρμ Ελ Σέιχ και το COP28 στο Ντουμπάι το 2023, είναι σημαντικό τα ξενοδοχεία, οι αεροπορικές εταιρείες, τα θέρετρα αναψυχής και όλες οι συνδεδεμένες εταιρείες να αρχίσουν να εφαρμόζουν τις στρατηγικές βιωσιμότητας τους. Ενώ αποκαλύπτει τη στρατηγική μας πορεία προς το καθαρό μηδέν, η ATM 2023 θα προσφέρει επίσης μια ιδανική πλατφόρμα για τους φορείς του κλάδου να συνεργαστούν με ειδικούς στη βιωσιμότητα και τους ομολόγους τους για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της επίτευξης του καθαρού μηδέν».