Την σύσταση κοινού φορέα τουριστικής προβολής της Μαγνησίας συζήτησαν σε συνάντηση  τους , η Αντιπεριφεριάρχης  Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο Προέδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Μάκη Κουκουλάκη.

Την κοινή προβολή θα αναπτύξει ο  Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Μαγνησίας, στο οποίο θα συμμετέχει τόσο η Μαγνησία όσο και οι Σποράδες. Αναγνωρίζοντας τη διαφορετική τουριστική ταυτότητα των δύο σημείων θα πραγματοποιηθούν διαφορετικές δράσεις ανάμεσα στους προορισμούς.Ακόμη, συζητήθηκε η πραγματοποιήση της αναβληθείσας Ημερίδας τον Σεμπτέμβριο, όπου και θα γίνει κοινή παρουσίαση των στόχων.

Σκοπός του Οργανισμού είναι η ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας του κάθε προορισμού, η καλύτερη προβολή, άνοιγμα νέων αγορών, και η αύξηση θαλάσσιων και αεροπορικών συγκοινωνιών, καθώς και αρκετές άλλες δράσεις. Ακόμη συζητήθηκε η θάλασσια σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και από τις δύο πλευρές.

Επίσης, ξεκίνησε η προετιμασία για την πραγματοποιήση της Πρώτης Ευρωπαϊκής Συνάντησης bloggers Μαγνησίας, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας, στην οποία 65 bloggers από την Ευρώπη αναμένεται να βρεθούν στην Μαγνησία και στις Σποράδες προκειμένου να διαφημίσουν τους προορισμούς.

Σχετικά με τη συνάντηση κ. Κουκουλάκης δήλωσε: “χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κ. Αντιπεριφεριάρχη και η συζήτηση ήταν αρκετά εποικοδομητική. Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία μετά την αναβληθεισα ημερίδα Τουρισμού. Και οι δύο ταυτηστίκαμε πλήρως με τις ιδέες και τους σκοπούς που πρέπει να έχει η συγκεκριμένη Ημερίδα, καθώς επίσης και η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, όπου συμφωνήσαμε και οι δύο ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία της. Η κ. Κολυνδρίνη είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος που αγαπάει πολύ τη Μαγνησία, οπότε θεωρώ ότι θα έχουμε μία άψογη συνεργασία. Ήδη από σήμερα, σε συνεργασία πάντα με τις υπόλοιπες Ενώσεις Ξενοδόχων, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για να πετύχουμε τον κοινό σκοπό μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το 2016.”