Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, έχουν ναυλώσει ένα τρίτο κρουαζιερόπλοιο για να παρέχουν επιπλέον χιλιάδες ή περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείου για τη διάρκεια του τουρνουά.

Στις 20 Νοεμβρίου, υπολογίζεται ότι 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες θα φτάσουν στη χώρα της Μέσης Ανατολής για τους αγώνες, υπερκαλύπτοντας τη χωρητικότητα ξενοδοχείου 31.000 δωματίων της Ντόχα. Οι διοργανωτές του Κατάρ παρέχουν μια ευρεία γκάμα επιλογών διαμονής για τους θαυμαστές, όπως «καμπίνες» με κοντέινερ στα περίχωρα της πόλης, μια σκηνή «χωριό θαυμαστών» για 1.800 στο νησί Qetaifan, πολλά συγκροτήματα διαμερισμάτων και τρία κρουαζιερόπλοια που παρέχονται από την MSC Cruises.

Με το MSC Opera να εντάσσεται πλέον στα MSC World Europa και MSC Poesia, το Κατάρ έχει συνολικά τρία πλοία που έχουν υπογράψει συμβόλαια για σκοπούς ελλιμενισμού. Οι τιμές κατά τη διάρκεια των Αγώνων ξεκινούν από περίπου 752 A$ ανά διανυκτέρευση, με τις τιμές να πέφτουν την τελευταία εβδομάδα των διοργανώσεων. Η ελάχιστη διαμονή είναι δύο διανυκτερεύσεις.

Το MSC Opera, που ξεκίνησε το 2004, είναι ένα κρουαζιερόπλοιο που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2.700 άτομα.

Σύμφωνα με το The National, οι κρατήσεις για δωμάτια της Emirates και πτήσεις μικρών αποστάσεων μεταξύ Ντουμπάι και Ντόχα αυξάνονται δραματικά.