Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Austrian Airlines (AUA) θα αποπληρώσει νωρίτερα το κρατικό δάνειο που της είχε χορηγηθεί το 2020 προκειμένου να ανακάμψει από τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πανδημία.

Η αεροπορική κίνηση έχει αρχίσει να ανακάμπτει μετά τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Λόγω της βελτίωσης της κατάστασης του COVID-19, η Austrian Airlines εξυπηρέτησε μεγάλο αριθμό σε επιβάτες.

Αυτό της έδωσε την ευχέρεια να αποπληρώσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ από το κρατικό δάνειο που της χορήγησε η Αυστρία τον Ιούλιο του 2020, νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Η Annette Mann, Διευθύνουσα Σύμβουλος της AUA δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένη που μπόρεσε να αποπληρωθεί το δάνειο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, «παρόλο που τα βαθιά οικονομικά σημάδια της πανδημίας δεν θα επουλωθούν πλήρως για μερικά χρόνια, ακόμα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τουλάχιστον 687 εκατομμύρια καταγράφηκαν το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ή διπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο σε έσοδα, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν 304 εκατομμύρια.

Τα συνολικά έσοδα της Austrian Airlines για τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν 718 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια ταξιδιώτες και αύξηση 73% από τα στοιχεία της ίδιας περιόδου πέρυσι, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν 2,3 εκατομμύρια.

Παρόλο που υπήρχαν σημαντικές προκλήσεις στα ευρωπαϊκά ταξίδια στα μέσα του καλοκαιριού, οι αυστριακές πτήσεις προσέγγισαν τα επίπεδα της κανονικότητας κατά 99,2%.