Της Κατερίνας Καρσιώτη,

Σε απόλυτο αθλητισμό θεσμό τείνει να καθιερωθεί το Monemvasia Run Challenge, το οποίο ήδη μετρά την 3η του διοργάνωση η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Σημειώνεται ότι το Monemvasia Run Challenge διοργανώθηκε από το Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο «Καστροπολίτες Μονεμβασιάς» και από το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασιάς.

Το αθλητικό γεγονός έλαβε χώρα την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 με πολλούς συμμετέχοντες και θεατές οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο της διεξαγωγής. Ειδικότερα το Monemvasia Run Challenge περιλάμβανε τον Αγώνα 10km, (η διαδρομή ενδείκνυται για ατομικές επιδόσεις), τον Αγώνα 5km και μία Διαδρομή 1,5km. Οι δύο μεγάλες αποστάσεις είχαν εκκίνηση στην πύλη του κάστρου και ξεκίνησαν στις 09:00 π.μ. ενώ η μικρότερη στην οποία συμμετείχαν και πολλά παιδιά από την Μονεμβασιά αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, στις 10:30 π.μ.

Στον 3ο αγώνα δρόμου συμμετείχε αντιπροσωπεία 45 ατόμων Special Olympics της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία έτρεξε μαζί με τους υπόλοιπους δρομείς. Ένα μοναδικό γεγονός στο οποίο ο κόσμος είχε την ευκαιρία να τρέξει δίπλα σε άπλετη φύση αλλά και σε έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς της χώρας, τη Μονεμβασιά.

Να αναφερθεί ότι αξιοσημείωτη ήταν η εθελοντική συμβολή των 50 ατόμων για την διεξαγωγή του Monemvasia Run Challenge καθώς και της αντιπροσωπείας του Ερυθρού Σταυρού για ενδεχόμενη παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Ο αγώνας δρόμου τελούσε υπό την χορηγία επικοινωνίας της ΕΡΤ3.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Φωτογραφίες: Photo Σιάχος