Πτώση κερδών ανακοίνωσε η Advanced Micro Devices για το τελευταίο τρίμηνο με τον τεχνολογικό κολοσσό να χάνει τις εκτιμήσεις της Wall Street για την πορεία των πωλήσεων της το δ’ τρίμηνο και στο σύνολο της χρήσης, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 66 εκατ. δολ. ή 4 cents ανά μετοχή για το γ’ τρίμηνο από 923 εκατ. δολ. ή 75 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 67 cents ανά μετοχή από 73 cents την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

 

Τα έσοδα ανήλθαν σε 5,57 δισ. δολ. από 4,31 δισ. δολ. 

 

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet ήταν για 69 cents ανά μετοχή με έσοδα 5,65 δισ. δολ.

“Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ήρθαν κάτω από τις εκτιμήσεις λόγω της αποδυνάμωσης της αγοράς των προσωπικών υπολογιστών και των σημαντικών δράσεων μείωσης των αποθεμάτων σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα”, ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της AMD, Lisa Su σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

Για το δ’ τρίμηνο, η AMD ανακοίνωσε ότι περιμένει τα έσοδα να διαμορφωθούν μεταξύ 5,2 δισ. και 5,8 δισ. δολ.  ενώ για το σύνολο του έτους περιμένει έσοδα μεταξύ 23,2 δισ. και 23,8 δισ. δολ.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν τα έσοδα της εταιρείας για το δ’ τρίμηνο στα 5,95 δισ. δολ. και για το έτος στα 24,16 δισ. δολ.

Οι μετοχές της εταιρείας σημειώνουν άλμα 3,8% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.