Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Βρετανοί επιβάτες κρουαζιέρας γίνονται νεότεροι καθώς οι διακοπές με πλοίο κερδίζουν όλο και περισσότερη δημοφιλία σε νεότερους ηλικιακά ταξιδιώτες.

Η ταχύτερη ανάπτυξη σημειώνεται στην ηλικία κάτω των 20 ετών, με το 8% όλων των επιβατών κρουαζιέρας το 2022 να είναι είτε έφηβοι είτε νεότεροι, σύμφωνα με μελέτη του cruise.co.uk.

Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί και συγκρίνεται με το 6% πριν από την πανδημία το 2019, καθώς περισσότερες οικογένειες και ομάδες πολλών γενεών επιλέγουν να κάνουν κρουαζιέρα.

Όλες οι άλλες ηλικιακές ομάδες κάτω των 60 ετών έχουν επίσης αυξηθεί στο ποσοστό των επιβατών κρουαζιέρας.

Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι ο συνολικός αριθμός των επιβατών που είναι κάτω των 60 ετών.

Πάνω από το ένα τρίτο (37%) ήταν κάτω των 60 ετών πριν από τρία χρόνια, ποσοστό που τώρα έχει αυξηθεί στο 44%.

Οι αριθμοί από τα πλήρη δεδομένα κρατήσεων 2022 του cruise.co.uk περιγράφηκαν ως «εντυπωσιακοί».
Οι κρουαζιέρες πραγματοποιούνται όλο το χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά και οι εργαζόμενοι ενήλικες μπορούν να ταξιδεύουν μόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ενώ οι συνταξιούχοι μπορούν να είναι πιο ευέλικτοι.

«Η εκπληκτική ποικιλία επιλογών για διακοπές στη θάλασσα σημαίνει ότι ένα αυξανόμενο ποσοστό οικογενειών και νεότεροι παραθεριστές επιλέγουν να κάνουν κρουαζιέρα, τονίζει ο Tony Andrews, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του cruise.co.uk.

Από παιδικά κλαμπ, δραστηριότητες που αυξάνουν την αδρεναλίνη μέχρι σαλόνια τατουάζ, τα πλοία τα έχουν όλα και καλύπτουν κάθε ηλικία.

Η κρουαζιέρα παραμένει ένα υπέροχο διάλειμμα για τους συνταξιούχους και τους ηλικιωμένους και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί είναι οι βασικοί επιβάτες μας.

Ταυτόχρονα είναι υπέροχο να βλέπεις τη νεότερη γενιά να επιβιβάζεται σε αυξανόμενους αριθμούς.
Στην πραγματικότητα, βλέπουμε συχνά παππούδες και γιαγιάδες να παίρνουν μαζί τα εγγόνια τους μια κρουαζιέρα».