Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας στις 16 Νοεμβρίου δήλωσε ότι η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών, αλλά οι επιβάτες θα πρέπει κατά προτίμηση να τις χρησιμοποιούν εν μέσω της μείωσης του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μέχρι τώρα, η χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου κατά τα ταξίδια σε πτήσεις ήταν υποχρεωτική. Σε ανακοίνωσή του προς τις προγραμματισμένες αεροπορικές εταιρείες, το υπουργείο είπε ότι η τελευταία απόφαση ελήφθη σύμφωνα με την πολιτική της κυβέρνησης για μια διαβαθμισμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της διαχείρισης του COVID-19.

«… οι ανακοινώσεις κατά την πτήση στο εξής μπορούν να αναφέρουν μόνο ότι εν όψει της απειλής που δημιουργεί ο COVID-19, όλοι οι επιβάτες θα πρέπει κατά προτίμηση να χρησιμοποιούν καλύμματα μάσκας/προσώπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ανέφερε επίσης ότι οποιαδήποτε συγκεκριμένη αναφορά σε πρόστιμο/ποινική ενέργεια δεν χρειάζεται να ανακοινωθεί ως μέρος των ανακοινώσεων κατά την πτήση. Ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα ήταν μόνο 0,02 τοις εκατό των συνολικών μολύνσεων και το ποσοστό ανάρρωσης αυξήθηκε στο 98,79 τοις εκατό, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν αναρρώσει από τη νόσο αυξήθηκε σε 4.41.28.580 και το ποσοστό θνησιμότητας καταγράφηκε στο 1,19 τοις εκατό.