Σύνταξη: tourismtoday.gr

Διψήφια άνοδο του αριθμού των θέσεων σε εισερχόμενες πτήσεις καταγράφει από τις 8 Νοεμβρίου το Κατάρ, με το Παγκόσμιο Κύπελλο να φαίνεται ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Μέσης Ανατολής, όπως αποτυπώνεται σε μελέτη που εκπόνησε η εταιρείας Mabrian Technologies.

Τι δείχνουν οι αριθμοί

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών από τις 8 Νοεμβρίου, ο αριθμός των θέσεων εισερχόμενων πτήσεων για το Κατάρ θα αυξηθεί κατά 25% κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 400.000 επιπλέον εισερχόμενες θέσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε σύγκριση με πέρυσι.

Ωστόσο, η επίδραση στην αεροπορική συνδεσιμότητα θα είναι αναλογικά πολύ μεγαλύτερη και για άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Το Κουβέιτ θα σημειώσει αύξηση στη διαθεσιμότητα των πτήσεων κατά 53%, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία θα δουν αύξηση 46% και 43% αντίστοιχα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ως αποτέλεσμα, 14,6 εκατομμύρια εισερχόμενες αεροπορικές θέσεις έχουν προγραμματιστεί σε αυτήν την περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ.

Οι πτήσεις εντός της Μέσης Ανατολής

Το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός εκτιμάται ότι θα επηρεάσει σημαντικά και την εσωτερική αεροπορική συνδεσιμότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η κινητικότητα μεταξύ του Κατάρ και των γειτονικών του χωρών θα αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μάλιστα, το 47% των νέων εισερχόμενων θέσεων για το Κατάρ για την τρέχουσα περίοδο είναι από τη Σαουδική Αραβία (30%), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (11%) και το Κουβέιτ (6%), ποσοστά που αντιστοιχούν σε συνολικά 188.000 επιπλέον θέσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής.