Η Air India, που ελέγχεται από τον πολυεθνικό όμιλο Tata, προωθεί τις προθέσεις της να αυξήσει τους εσωτερικούς και διεθνείς προορισμούς της. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει απευθείας πτήσεις μεταξύ Βομβάης, Νέας Υόρκης, Παρισιού και Φρανκφούρτης τον Φεβρουάριο του 2023.

Η Air India ανακοίνωσε επίσης την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων μεταξύ Δελχί, Μιλάνου, Κοπεγχάγης και Βιέννης. Στις 14 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, η Air India θα αρχίσει να προσφέρει απευθείας πτήσεις μεταξύ Βομβάης και Νέας Υόρκης (Διεθνές Αεροδρόμιο JFK). Η Air India ισχυρίζεται ότι σημειώνει πρόοδο στο σχέδιό της να αυξήσει το μέγεθος του στόλου της με τη μίσθωση νέων αεροσκαφών και την επανεισαγωγή παλαιότερων αεροσκαφών που είχαν αποσυρθεί από την υπηρεσία.

Η Air India αντιμετωπίζει την ανάγκη για περισσότερους πιλότους και αεροσυνοδούς καθώς επεκτείνεται διεθνώς. Η αεροπορική εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα στρατολογώντας ξένους πιλότους και προσφέροντας οικειοθελή αποχώρηση στο πλήρωμά της ως μέρος του προγράμματος εθελοντικής αποχώρησης (VRS) για μόνιμους εργαζομένους νωρίτερα φέτος. Η προσφορά ισχύει έως 31 Ιανουαρίου 2023.

«Το παγκόσμιο δίκτυό μας, το οποίο συνδέει μεγάλες πόλεις της Ινδίας με πολλές περισσότερες τοποθεσίες, θα ενισχυθεί ως μέρος της πενταετούς στρατηγικής μετασχηματισμού μας, Vihaan.AI. Αυτά τα πρόσθετα απευθείας δρομολόγια προς τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, τη Βιέννη, την Κοπεγχάγη, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της διαδικασίας, η οποία θα επιταχύνει καθώς ο στόλος των αεροπλάνων μας αυξάνεται», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και MD της αεροπορικής εταιρείας, Campbell Wilson.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Air India θα ξεκινήσει απευθείας δρομολόγια μεταξύ Βομβάης και Νέας Υόρκης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εβδομαδιαίων απευθείας πτήσεων μεταξύ Ινδίας και Ηνωμένων Πολιτειών που εκτελεί η αεροπορική εταιρεία σε 47. Επί του παρόντος, η αεροπορική εταιρεία εκτελεί καθημερινές πτήσεις από το Δελχί προς το Νέο York και τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα προς το αεροδρόμιο Newark Liberty.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2023, η Air India θα αρχίσει να προσφέρει τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Δελχί και Μιλάνου. Στις 18 Φεβρουαρίου 2023, η αεροπορική εταιρεία θα αρχίσει να προσφέρει τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Δελχί και Βιέννης και την 1η Μαρτίου 2023 θα αρχίσει να προσφέρει τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Δελχί και Κοπεγχάγης.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι από το επόμενο τρίμηνο, νέες πτήσεις προς το Παρίσι (τρεις φορές την εβδομάδα) και τη Φρανκφούρτη (τέσσερις φορές την εβδομάδα) θα είναι επίσης διαθέσιμες από τη Βομβάη. Το αεροσκάφος B787-8 Dreamliner, το οποίο διαθέτει 18 θέσεις Business Class και 238 Economy Class, θα χρησιμοποιηθεί για όλες αυτές τις πτήσεις από την Air India. Ως αποτέλεσμα αυτής της επανέναρξης, η Air India θα παρέχει απευθείας υπηρεσίες σε επτά προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, με 48 εβδομαδιαίες πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο και 31 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Ήπειρο.