H IBTM World , η οποία φέτος διερεύνησε τη σύνδεση μεταξύ εκδηλώσεων και πολιτισμού, έκλεισε χθες (1 Δεκεμβρίου 2022) με περισσότερες από 100.000 επιχειρηματικές συναντήσεις και πάνω από 10.000 παρευρισκόμενους να συγκεντρώνονται στη Βαρκελώνη για το τριήμερο.

Η IBTM World 2022 διερεύνησε πώς η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε, οι εμπειρίες που δημιουργούμε και οι προορισμοί που επισκεπτόμαστε δημιουργούν απεριόριστους πολιτισμούς για τις επιχειρήσεις και απίστευτες δυνατότητες για εκδηλώσεις.

Πάνω από 2.200 εκθέτες εταιρείες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν, συμπεριλαμβανομένων των CVB της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, των Βρυξελλών, της Κροατίας, της Τσεχίας, του Καναδά, της Μαλαισίας, της Ιορδανίας, του Μπαχρέιν, του Καναδά, του Μαϊάμι, του Λας Βέγκας και της Βοστώνης, καθώς και Meliá Hotels και Barceló Hotels.

Περισσότεροι από 3.500 αγοραστές υψηλής ποιότητας ήταν παρόντες, με γνωστούς εταιρίες, συλλόγους και πρακτορεία Hosted Buyers, συμπεριλαμβανομένων των European Union of Medicine in Assurance and Social Security (EUMASS), Pfizer, COSMOPOLIS, International Stereoscopic Union, SAUDI Telecom Company, UNICEO (United Network of International Corporate Events Organisers), The British Pain Society, Maritz Global Events, Centers for Disease Control and Prevention, citigroup inc. , και CWT Meetings & Events .

Σχολιάζοντας την εμπειρία του στην IBTM World, ο Zinhle Nzama , Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Συνεδρίων στο Εθνικό Γραφείο Συνεδρίων της Νότιας Αφρικής, δήλωσε:

«Ένα από τα βασικά σημεία μέχρι στιγμής είναι η συνεργασία. Είχαμε συνομιλίες με άλλα γραφεία συνεδριάσεων από την ήπειρο σχετικά με το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις στην περιοχή, πριν κυκλοφορήσουν στον κόσμο. Πολλές από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο περίπτερο είχαν ως αποτέλεσμα επιχειρηματικούς οδηγούς. Συνεχίζουμε να βλέπουμε πώς οι αλληλεπιδράσεις πρόσωπο με πρόσωπο είναι επιτακτικές σε επαγγελματικές εκδηλώσεις».

Ο Matthias Widor , Γενικός Διευθυντής Cluster, Kigali Marriott Hotel / Four Points by Sheraton , δήλωσε:

«Είναι τόσο καλό να έχουμε ξανά πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις, ειδικά μετά τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Η ποιότητα των αγοραστών είναι πολύ υψηλή, και μπορέσαμε να υπογράψουμε επιχειρηματικές δραστηριότητες στον χώρο της έκθεσης .»

Φέτος , το Forum Leaders’ Association και το The Corporate Experiences Day πραγματοποιήθηκαν και τα δύο σε συναρπαστικούς χώρους στη Βαρκελώνη. Η Ημέρα Εταιρικών Εμπειριών, μια προσαρμοσμένη ημέρα μάθησης για Εταιρικούς Αγοραστές, παρείχε μια διαδραστική ματιά στις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία και τη βιωσιμότητα στον κλάδο των εκδηλώσεων. Το Forum Leaders’ Forum, με την επιμέλεια του Στυλιανού Φιλόπουλου, International Associations Expert, εξέτασε τον ρόλο που διαδραματίζουν οι ενώσεις στον μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

Σε συνεργασία με την ACS, το Πρόγραμμα Γνώσης του Κόσμου της IBTM συμμετείχε καλά με διαδραστικές συνεδρίες που επικεντρώθηκαν στο βασικό θέμα της εκδήλωσης «δημιουργία πολιτισμού», συμπεριλαμβανομένων κομματιών συνεδρίας για συνδέσεις, επιχειρήσεις, σταδιοδρομίες, επωνυμίες και εμπειρίες.

Κατά τη διάρκεια της IBTM World, αρκετές συνεδρίες αποκάλυψαν τις πιο πρόσφατες τάσεις και πληροφορίες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς Global Meetings & Events Trends που παρουσιάστηκε από την AMEX .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η IBTM ανακοίνωσε ότι υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με το Barcelona Convention Bureau και το Fira de Barcelona, ​​το οποίο θα δει την IBTM World να λαμβάνει χώρα στην πόλη μέχρι και την έκδοση του 2025. Το νέο συμβόλαιο βασίζεται στην υπάρχουσα 18ετή σχέση μεταξύ των τριών οργανισμών, με την επόμενη έκδοση να επιβεβαιώνεται στο Fira Gran Via για τις 28 – 30 Νοεμβρίου 2023.

Σχολιάζοντας το κλείσιμο της εκδήλωσης, ο David Thompson , IBTM World Event Director, δήλωσε:

«Η IBTM World 2022 ήταν μια φανταστική επιτυχία, ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες μας με περισσότερες ποιοτικές ατομικές επαγγελματικές συναντήσεις ανά συμμετέχοντα από ό,τι το 2019. Ήταν υπέροχο να λάβαμε σχόλια στον χώρο της έκθεσης ότι υπάρχει τόση όρεξη για επιχειρηματική δραστηριότητα που πολλοί εκθέτες και αγοραστές έχουν ήδη προγραμματίσει πρόσθετες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Υπήρξε μια πραγματική αίσθηση ενθουσιασμού και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στη Βαρκελώνη το 2023».