Oι νέοι Αμερικανοί προτιμούν τα διεθνή ταξίδια σε σχέση με τα ταξίδια εσωτερικού όπως αποκαλύπτουν πρόσφατα στοιχεί από το StudentUniverse.

Μάλιστα, η εν λόγω τάση, από τους Αμερικανούς ταξιδιώτες ηλικίας 18-25 ετών, αποκάλυψε ότι οι κρατήσεις στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 61% από έτος σε έτος.

Μετά από μια δύσκολη περίοδο για διεθνή ταξίδια εν μέσω της πανδημίας, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα ταξίδια επιστρέφουν καλά – με τους νέους ενήλικες να απολαμβάνουν την ευκαιρία να πάνε στο εξωτερικό και να γνωρίσουν τον κόσμο όπως ποτέ πριν, και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ειδικές προσφορές.

Με τη συνολική αξία των ταξιδίων για φοιτητές και νέους να ανέρχεται συνολικά σε 330 δις. δολάρια παγκοσμίως, οι νέοι Αμερικανοί συμβάλλουν τεράστια στη συνολική ανάκαμψη των παγκόσμιων ταξιδιών.

Πότε κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους

Τα δεδομένα έδειξαν ότι οι συνήθειες κρατήσεων των νεαρών Αμερικανών έχουν επίσης αλλάξει. Οι χρόνοι κράτησης κινούνται προς όφελος των ταξιδιωτών που κάνουν κράτηση νωρίτερα και όχι την τελευταία στιγμή. Τα άτομα που έκαναν κράτηση για να ταξιδέψουν τις επόμενες δύο εβδομάδες μειώθηκαν πάνω από 40%, ενώ όσοι έκαναν κράτηση για να ταξιδέψουν πάνω από τέσσερις μήνες αυξήθηκαν κατά 85% σε σχέση με τις κρατήσεις του περασμένου έτους.

Όσον αφορά στο πώς κάνουν κράτηση οι νεαροί ταξιδιώτες, φαίνεται ότι οι εφαρμογές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Black Friday, πάνω από το ένα τρίτο των κρατήσεων μέσω StudentUniverse ήταν στην αποκλειστική εφαρμογή, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι νεότερες γενιές επιλέγουν να υιοθετήσουν τη σύγχρονη τεχνολογία και να έχουν εμπιστοσύνη στις κρατήσεις μέσω λιγότερο παραδοσιακών μορφών.

Τέλος, οι υπερατλαντικές κρατήσεις πτήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν κατά 42% σε ετήσια βάση.