Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στα 322 εκατομμύρια ανέρχονται οι διανυκτερεύσεις από τουρίστες στη Γαλλία από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022, ποσοστό +2,4% από το 2019 πριν από την πανδημία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, από τον συνολικό αριθμό των διανυκτερεύσεων, η πλειονότητα καταγράφηκε από ντόπιους τουρίστες, με τον αριθμό αυτό να είναι αυξημένος κατά 5,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Από την άλλη πλευρά, η σταδιακή επιστροφή των διεθνών επισκεπτών παρατηρήθηκε προς το τέλος της σεζόν και ήταν 4,3% σε όλη την περίοδο.

Η ανάκαμψη στους τουρίστες ήταν σταθερή στα κάμπινγκ αλλά ελαφρώς μικρότερη σε άλλα σημεία διαμονής, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων.
Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε στις κορυφαίες εγκαταστάσεις.

Οι τουρίστες έχουν αυξηθεί στις περισσότερες μητροπολιτικές περιοχές. Μόνο το Île-de-France και το Grand Est δεν έχουν επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την υγειονομική κρίση.

Η ακτογραμμή ήταν ο κύριος ωφελούμενος από την ανάκαμψη σε αριθμό επισκεπτών, ιδιαίτερα οι βόρειες ακτές και οι ακτές της Νορμανδίας.

Η Γαλλία είχε μια ισχυρή καλοκαιρινή σεζόν φέτος, με μεγάλο αριθμό τουριστών να φθάνουν στη χώρα, ιδιαίτερα μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID-19.

Ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες, ξεκινώντας από τον Αύγουστο, ενώ σε προπανδημικά επίπεδα, η χώρα προσέλκυσε σχεδόν 90 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες, ενώ τα στοιχεία για το 2022 δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί και το αποτέλεσμα φαίνεται ισχυρό.

Σύμφωνα με τη Eurostat, σε σύνολο 28,1 εκατομμυρίων διαθέσιμων κλινών σε 597.000 θέσεις διαμονής στην Ευρώπη, την Ιταλία και τη Γαλλία αντιπροσώπευαν περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των διαθέσιμων κλινών, με ποσοστό πληρότητας 5,1 εκατομμυρίων θέσεων, αντίστοιχα.