Καθώς τα ταξίδια πλησιάζουν τα επίπεδα πριν από την πανδημία, οι Αμερικανοί που θα επισκεφθούν την οικογένεια ή θα κάνουν διακοπές αυτή την εορταστική περίοδο αντιμετωπίζουν πιθανές καθυστερήσεις πτήσεων, ακυρώσεις και τιμές αεροπορικών εισιτηρίων που αυξάνονται κατά 40% από το 2021.

Ιστορικά, ορισμένα αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες είχαν περισσότερα προβλήματα όπως καθυστερήσεις πτήσεων, ακυρώσεις και υψηλότερα αεροπορικά εισιτήρια κατά τη διάρκεια των διακοπών, παρέχοντας μια χειρότερη εμπειρία για τους καταναλωτές.

Σε μια νέα μελέτη, το Forbes Advisor ανέλυσε δεδομένα για να καθορίσει ποια αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες είναι τα χειρότερα (και καλύτερα).

Πιο συγκεκριμένα, εξέτασε δεδομένα από το Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο για τα 100 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια και οκτώ από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες.

Σημαντικά ευρήματα:

Το αεροδρόμιο Westchester County (HPN) ήταν στην κορυφή της λίστας με τα χειρότερα αεροδρόμια για ταξίδια διακοπών, ακολουθούμενο από το διεθνές αεροδρόμιο Ted Stevens Anchorage (ANC) και το αεροδρόμιο McGhee Tyson (TYS).

Το αεροδρόμιο Long Beach (LGB) κατατάσσεται ως το καλύτερο αεροδρόμιο για ταξίδια διακοπών, ακολουθούμενο από το διεθνές αεροδρόμιο Ellison Onizuka Kona στο Keahole (KOA) και το διεθνές αεροδρόμιο Norman Y. Mineta San Jose (SJC).

Έξι από τα 10 καλύτερα αεροδρόμια για ταξίδια διακοπών βρίσκονται στην Καλιφόρνια, ενώ έξι από τα 20 χειρότερα αεροδρόμια για ταξίδια διακοπών βρίσκονται στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Το διεθνές αεροδρόμιο Ted Stevens Anchorage αυξάνει περισσότερο τα αεροπορικά εισιτήρια ενόψει της εορταστικής περιόδου (με μέση αύξηση της τιμής του εισιτηρίου 77,45 $), ακολουθούμενο από το διεθνές αεροδρόμιο Myrtle Beach (70,27 $) και το διεθνές αεροδρόμιο Bozeman Yellowstone (43 $).

Η JetBlue κατατάχθηκε ως η χειρότερη αεροπορική εταιρεία για ταξίδια διακοπών, ενώ η Alaska Airlines ως η καλύτερη.