Τις αναδυόμενες ταξιδιωτικές τάσεις των Αμερικανών για το 2023 αποκαλύπτει η εταιρεία Briggs & Riley.

Ειδικότερα, το 72% βρίσκει ευτυχία στα ταξίδια και το 68% νιώθει ενθουσιασμό. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι πέντε βασικές σκέψεις που λαμβάνουν οι ταξιδιώτες όταν σχεδιάζουν διακοπές περιλαμβάνουν:

  • Το κόστος – 83%.
  • Τις διαθέσιμες ανέσεις – 63%.
  • Τον τοπικό πολιτισμό και τα αξιοθέατα – 59%.
  • Τις εκδρομές / δραστηριότητες – 59%.
  • Τις απευθείας πτήσεις – 58%.

Τι είδους προορισμούς θα επισκεφθούν

Εξετάζοντας τους τύπους προορισμών που σχεδιάζουν να επισκεφτούν οι Αμερικανοί, το 61% είπε ότι προτιμά να ταξιδεύει στο εσωτερικό και το 68% επέλεξε παραθαλάσσιες τοποθεσίες αντί των αστικών πόλεων.

Τα μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια αυξάνονται, με το 40% των ταξιδιωτών να θέλει να κάνει ταξίδια κατά μέσο όρο μεταξύ επτά και 14 ημερών.

Για να φτάσουν στον προορισμό τους, το 73% απάντησε ότι προτιμά να πακετάρει χειραποσκευή αντί για παραδοτέες αποσκευές και το 72% προτιμά αποσκευές spinner με τέσσερις τροχούς έναντι δύο τροχών.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 79% των ερωτηθέντων συσκευάζουν περισσότερα αντικείμενα από όσα χρειάζονται για τα ταξίδια τους.

Σε άνοδο τα bleisure ταξίδια

Τέλος, τα ταξίδια που συνδυάζουν επαγγελματικές υποχρεώσεις και αναψυχή συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς το 36% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να κάνει bleisure διακοπές το 2023.