Η επαναγορά έως και 50 εκατομμυρίων μετοχών αντανακλά την εμπιστοσύνη στην επιχειρηματική στρατηγική και την προοπτική της ανάπτυξης

Στην εξουσιοδότηση ενός προγράμματος επαναγοράς μετοχών με σκοπό την αποκατάσταση της επενδυτικής εμπιστοσύνης και την αύξηση της μετοχικής της αξίας προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της HTC Corporation.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί στους επόμενους δύο μήνες, περιλαμβάνει την επαναγορά έως και 50 εκατομμυρίων μετοχών που αντιπροσωπεύουν περίπου το 6% από τις υφιστάμενες μετοχές της Εταιρείας. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη τιμή κλεισίματος, η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί με περίπου 2 δις Δολάρια Ταϊβάν (περ. 60 εκ. Δολάρια Η.Π.Α.), ωστόσο το τελικό ποσό θα βασιστεί στην τελική τιμή αγοράς.

Η επαναγορά έως και του 6% από τις υφιστάμενες μετοχές αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη απόδοση στο επενδυτικό μετοχικό κεφάλαιο, ενώ παράλληλα αναδιατυπώνει τη χρηματοοικονομική ευελιξία και την ισχύ του ισολογισμού της Εταιρείας, σε μια περίοδο όπου η τιμή μετοχής δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της.   

«Καλωσορίζω την παρούσα ευκαιρία ενίσχυσης της μετοχικής μας αξίας μέσω της χρήσης ενός σχετικά μικρού μέρους του ισολογισμού μας», δήλωσε η Cher Wang, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της HTC. «Το πρόγραμμα αντικατοπτρίζει την πίστη του Διοικητικού Συμβουλίου στην ικανότητά μας να δραστηριοποιούμαστε στο πλαίσιο της στρατηγικής μας επέκτασης, έχοντας θέσει σε εφαρμογή τις κατάλληλες δομές και διαδικασίες, προκειμένου να επιτύχουμε μια βιώσιμη και κερδοφόρο ανάπτυξη. Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερο ενθουσιασμό με όλες αυτές τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας τόσο στα smartphones, όσο και στην εικονική πραγματικότητα και τις αντίστοιχες lifestyle συσκευές, γεγονός που με κρατά προσηλωμένη στη δημιουργία της HTC του μέλλοντος».