Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρέτεινε τις υπάρχουσες απαιτήσεις εισόδου για τον Covid-19 για άλλους τρεις μήνες έως τα μέσα Απριλίου.

Το τρέχον καθεστώς, το οποίο απαιτεί από τους διεθνείς ταξιδιώτες στις ΗΠΑ να είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του ιού, επρόκειτο να λήξει χθες Κυριακή 8 Ιανουαρίου, αλλά έχει πλέον παραταθεί έως τις 10 Απριλίου από τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA).

Οι κανόνες τέθηκαν σε εφαρμογή για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2021, καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζονταν να ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους σε διεθνείς ταξιδιώτες τον Νοέμβριο του 2021, αφού παρέμειναν κλειστά για 20 μήνες λόγω της πανδημίας.

Οι απαιτήσεις ισχύουν για οποιονδήποτε μη Αμερικανό υπήκοο που θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις ότι έλαβε τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου Covid ή ένα αποδεκτό εμβόλιο μίας δόσης, όπως το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Οι ξένες αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται επίσης να μην επιτρέπουν σε ταξιδιώτες εκτός Αμερικής που δεν πληρούν αυτούς τους κανόνες εμβολιασμού να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους προς τις ΗΠΑ.

Η κίνηση των ΗΠΑ να επεκτείνουν τους κανόνες εισόδου για τον Covid ήρθε καθώς η Κίνα τελικά άνοιξε ξανά τα σύνορα της σε διεθνείς ταξιδιώτες την Κυριακή 8 Ιανουαρίου μετά από σχεδόν τρία χρόνια.
Η χώρα τερμάτισε επίσης το καθεστώς καραντίνας ως μέρος της χαλάρωσης της πολιτικής της για μηδενικό Covid.