Νέα έρευνα από το eurochange αποκάλυψε ποια μεγάλα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν τη μεγαλύτερη συμφόρηση, με βάση τους μέσους χρόνους ταξιδιού το 2022.

Η μελέτη, υπολόγισε τους χρόνους ταξιδιού για κάθε μήνα του έτους, από τους χάρτες Google, με βάση ένα ταξίδι 30 μιλίων, που είναι η μέση απόσταση που ζει ένας κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου από ένα αεροδρόμιο, σύμφωνα με το Statista, και στη συνέχεια έδωσε στον καθένα έναν συνολικό μέσο χρόνο .

Το διεθνές αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ βρέθηκε να έχει τον μικρότερο μέσο χρόνο ταξιδιού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με μόλις 35 λεπτά.

Το αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Γκάτγουικ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με μέσο χρόνο ταξιδιού 36,25 λεπτά. Αυτό αποτέλεσε έκπληξη δεδομένου του πόσο απασχολημένο είναι το αεροδρόμιο, με περίπου 850 πτήσεις που απογειώνονται καθημερινά, και το γεγονός ότι βρίσκεται στο Λονδίνο.

Ίσως λιγότερο περίεργο, δεδομένης της πολύ πιο απομακρυσμένης τοποθεσίας του, το Aberdeen Dyce ήταν το επόμενο με μέσο χρόνο ταξιδιού 37,5 λεπτά.

Το Νιούκαστλ (42,5 λεπτά) και το Χίθροου του Λονδίνου (47 λεπτά) συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα με το δεύτερο να βρίσκεται ψηλότερα από το αναμενόμενο, δεδομένου ότι είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Την έκτη θέση έλαβε το αεροδρόμιο της Γλασκώβης, το οποίο είχε οριακά μεγαλύτερο χρόνο ταξιδιού 47,7 λεπτών.

Ακολούθησαν τα αεροδρόμια του Κάρντιφ, του Μπρίστολ και του Μάντσεστερ, με το χρόνο ταξιδιού σε αυτά τα αεροδρόμια να είναι περίπου 50 λεπτά.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Σκωτίας, το Εδιμβούργο, βρέθηκε να έχει τον μεγαλύτερο μέσο χρόνο αναμονής ταξιδιού, με ένα ταξίδι 30 μιλίων να διαρκεί σχεδόν μία ώρα (59,3 λεπτά) για να ολοκληρωθεί.

Περίπου 313 πτήσεις αναχωρούν από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σκωτίας την ημέρα, καθιστώντας το το έκτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.