Οι χαμηλοί ναύλοι που προσφέρονται, επί του παρόντος από τις εταιρείες κρουαζιέρας συμβάλλουν στην αύξηση των επιπέδων κρατήσεων, ανέφεραν ειδικοί στις κρουαζιέρες.

Η Nicki Tempest-Mitchell, διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ της Barrhead Travel, ανέφερε ότι οι κρατήσεις κρουαζιέρας αυξήθηκαν περισσότερο από 200% σε σύγκριση με πέρυσι, προσθέτοντας:  «Η κρουαζιέρα ανθεί στο Barrhead Travel αυτόν τον μήνα.
«Η τιμολόγηση δεν ήταν ποτέ πιο ελκυστική, ιδιαίτερα  για τις οικογενειακές διακοπές.

Η Catriona Parsons, επικεφαλής της κρουαζιέρας στο Hays Travel, σημείωσε πώς οι ναύλοι «άρχιζαν να αυξάνονται καθώς οι ημερομηνίες αρχίζουν να γεμίζουν» και πρόσθεσε ότι η κρουαζιέρα «αποδίδει καλά» σε όλο το πρακτορείο.

Η Simone Clark, ανώτερη αντιπρόεδρος της Iglu για την παγκόσμια προσφορά, τόνισε ότι υπάρχουν μερικές εξαιρετικές οικογενειακές και χαμηλές προσφορές στην αγορά.

Πολλές εταιρίες, μάλιστα, προσανατολίζονται στο να αυξήσουν τις τιμές αργότερα μέσα στο έτος για να κεφαλαιοποιήσουν την ισχυρή ζήτηση, με την MSC Cruises και την P&O Cruises να επιβεβαιώνουν ότι αναθεωρούν τις τιμές.

Ο διευθυντής πωλήσεων της MSC UK και Ιρλανδίας, Steve Williams, δήλωσε: «Είναι μια καλή ισορροπία μεταξύ της απόκτησης των όγκων στη σωστή τιμή και στη συνέχεια σταδιακής προσαρμογής καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνει.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκπομπής του Travel Weekly την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της P&O Cruises, Paul Ludlow, σημείωσε πώς η σειρά επωφελείται από την πώληση κάθε καμπίνας προτού προσθέσει ότι το 2023 ήταν μια ευκαιρία για τις εταιρείες κρουαζιέρας να αυξήσουν τις τιμές.

«Μπορούμε να χρεώσουμε περισσότερα για τις διακοπές κρουαζιέρας από ό,τι μπορούσαμε πριν από την πανδημία, λόγω της εξίσωσης αξίας και του γεγονότος ότι η κρίση κόστους ζωής έχει ωθήσει τα πάντα για όλους», είπε.

Ο διευθυντής του Perfect Getaways, Ντέιβ Πάλμερ, δήλωσε ότι η αγορά κρουαζιέρας «ανέβηκε μαζικά» και η εταιρεία του είχε ήδη πετύχει τον μεγαλύτερο μήνα κρατήσεων κρουαζιέρας με δύο εβδομάδες ακόμη. «Τον Ιανουάριο μέχρι στιγμής, έχουμε πραγματοποιήσει πωλήσεις για διακοπές αξίας περίπου 1,5 εκατομμυρίου λιρών και 250.000 £ από αυτές είναι κρουαζιέρες», είπε.

Ο Michele Dance, ιδιοκτήτης του Ocean World Travel με έδρα το Eastleigh, είπε ότι υπήρξε μια «έκρηξη» κρατήσεων κρουαζιέρας τον Ιανουάριο.