Η ITB China, η ταξιδιωτική έκθεση B2B που εστιάζει στην κινεζική ταξιδιωτική αγορά, ανακοινώνει την επιστροφή της ως ζωντανή εκδήλωση. Η έκθεση θα συγκεντρώσει για άλλη μια φορά αγοραστές ανώτατου επιπέδου από την Κίνα -τη μεγαλύτερη αγορά πηγής διεθνών ταξιδιών στον κόσμο- μαζί με παγκόσμιους ταξιδιωτικούς προμηθευτές στην παραδοσιακή της τοποθεσία, το Shanghai World Expo Exhibition & Convention Center, μεταξύ 12 και 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Το 2023 αναμένεται να είναι μια κρίσιμη χρονιά για την επιστροφή της αγοράς εξερχόμενων ταξιδιών της Κίνας, καθώς η κυβέρνηση ήρε τους κανονισμούς καραντίνας για τους διεθνείς ταξιδιώτες στις 8 Ιανουαρίου. Οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στα νέα με αυξανόμενες αναζητήσεις στο διαδίκτυο και κρατήσεις για διεθνείς προορισμούς, πτήσεις και ραντεβού για αίτηση βίζας.

Η κορυφαία πλατφόρμα κινεζικής γλώσσας του Ομίλου Trip.com, Ctrip, ανέφερε δεκαπλασιασμό του όγκου αναζητήσεων σε δημοφιλείς υπερπόντιους προορισμούς από έτος σε έτος λίγο μετά τη δημοσίευση της είδησης, με τις αναζητήσεις για εισιτήρια εξερχόμενων πτήσεων να έφτασαν σε υψηλό τριετίας.

Τα θετικά μηνύματα ώθησαν τις κινεζικές ταξιδιωτικές εταιρείες και πρακτορεία να αναζωογονήσουν αμέσως τα τμήματα εξερχόμενων ταξιδιών τους εν αναμονή μιας άνθησης των επιχειρήσεων στο πολύ εγγύς μέλλον.

Η Έκθεση ITB China Travel Trends 2022/2023 που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2022 έδειξε έντονη αισιοδοξία στον κλάδο ως μία από τις βασικές τάσεις και την ικανότητα γρήγορης ανάκαμψης μόλις ανοίξουν ξανά τα σύνορα.

Τα ταξιδιωτικά δεδομένα από το Tongcheng Travel φαίνεται να υποστηρίζουν αυτήν την αισιόδοξη προοπτική, καθώς οι Κινέζοι ταξιδιώτες έκαναν κράτηση για διεθνείς πτήσεις σε περισσότερες από 100 πόλεις σε 53 υπερπόντιους προορισμούς μόνο στις 8 Ιανουαρίου.

Καθώς ο αγώνας για τα μερίδια αγοράς έχει ξεκινήσει και στις δύο πλευρές του διαδρόμου, βασικοί παράγοντες στην κινεζική ταξιδιωτική βιομηχανία αναγνωρίζουν τη σημασία των ευκαιριών δικτύωσης και συνεργασίας που παρέχονται από την ITB China.

Η ITB China παρέχει μια εξαιρετικά αποτελεσματική και παραγωγική πλατφόρμα για τους επαγγελματίες του κλάδου, με εξατομικευμένη αντιστοίχιση, άφθονες ευκαιρίες δικτύωσης και πληροφορίες από πρώτο χέρι από σημαντικούς παράγοντες της αγοράς σχετικά με τις τελευταίες τάσεις του κλάδου. Οι εκθέτες Early-bird που κάνουν κράτηση για τα περίπτερα τους πριν από τις 15 Μαρτίου θα λάβουν έκπτωση 10% στην παραγγελία τους.