της Εύας Οικονομάκη

Προς πώληση βγάζει η Εκκλησία της Ελλάδος δύο αστικά ακίνητα που βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προχώρησε στην επαναπροκήρυξη δύο ανοιχτών πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκποίηση των δύο ακινήτων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της. Οι δύο διαγωνισμοί είχαν προκηρυχθεί για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο.

Το πρώτο εκκλησιαστικό ακίνητο αφορά ένα κτίριο επί της οδού Αχαρνών, με τιμή εκκίνησης τα 1,8 εκατ. ευρώ. Όλα τα διαμερίσματα έχουν επισκευασθεί τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα με τις στοιχειώδεις επισκευές για να διορθωθούν οι φθορές της μακρόχρονης χρήσεως και να εκσυγχρονισθούν κάποια στοιχεία για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική προκήρυξη.

Το δεύτερο asset, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πλατεία Κολιάτσου και απαρτίζεται από 16 διαμερίσματα, έχει τιμή εκκίνησης τα 1,3 εκατ. ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση, όλα τα διαμερίσματα έχουν επισκευασθεί τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα με τις στοιχειώδεις επισκευές για να διορθωθούν οι φθορές της μακρόχρονης χρήσεως και να εκσυγχρονισθούν κάποια στοιχεία για λόγους ασφαλείας, όπως επισημαίνεται.

Και για τους δύο διαγωνισμούς ως καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 31η Ιανουαρίου. Θα ακολουθήσει δημόσια συνεδρία για την υποβολή προφορικών προσφορών στις 7 Φεβρουαρίου, με την Επιτροπή να ανακηρύσσει ως πλειοδότη τον προσφέροντα το μεγαλύτερο τίμημα ή τον μοναδικό προσφέροντα.