Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας θα διατηρήσει το 10% έως 20% των μετοχών της TAP Air Portugal, σε περίπτωση μερικής ιδιωτικοποίησης άνω του 51%.

Σύμφωνα με την έκθεση Online Economy (ECO) ο κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να εγγυηθεί την παρουσία στο διοικητικό συμβούλιο και επίσης να δώσει φωνή στα γενικά συμφέροντα.
Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης περιλαμβάνει τρεις ομίλους αερομεταφορών (Air France/KLM, Lufthansa, καθώς και IAG–Iberia/British Airways).

Ο Antonio Costa Silva, υπουργός Οικονομίας της Πορτογαλίας, σημείωσε ότι η αποστολή του είναι να βρει τον μεγαλύτερο αριθμό των μερών που ενδιαφέρονται για να κάνει το διαδικασία πιο ανταγωνιστική.

Οι συνεχιζόμενες δυσκολίες με τις οποίες αντιμετωπίζει η TAP Air Portugal έχουν αφήσει πολλούς ταξιδιώτες σε αδιέξοδο.

Ο αερομεταφορέας της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει περισσότερες από 400 πτήσεις για μια περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Συνολικά 643 εκατ. ευρώ ήταν το χρηματικό ποσό που καταβλήθηκε για αεροπορικά εισιτήρια από επιβάτες πέρυσι, παρόλο που οι πτήσεις του πορτογαλικού αερομεταφορέα  δεν πραγματοποιήθηκαν μετά τις ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και τα νέα του στελέχη, σύμφωνα με την ECO.

Τον Ιανουάριο, η TAP Air Portugal υποχρεώθηκε να ακυρώσει 1.316 πτήσεις ως αποτέλεσμα της απεργίας που είχε προγραμματιστεί για το τέλος αυτού του μήνα.
Η απεργία αναμένεται να κοστίσει στον κρατικό αερομεταφορέα περίπου 48 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα.