Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο ισπανικός Οργανισμός Καταναλωτών και Χρηστών (OCU) επέκρινε οκτώ αεροπορικές εταιρείες της χώρας γιατί δεν δέχονται πληρωμές σε μετρητά επί του αεροσκάφους.
Πρόκειται για τους αερομεταφορείς Air Europa, Iberia, Iberia Express, Volotea, Plus Ultra, World2fly και Wamos Air.

Ενώ η OCU τους ζήτησε να εγκαταλείψουν την πολιτική πληρωμής μόνο με κάρτα και να αρχίσουν να δέχονται μετρητά στις πτήσεις τους οι αεροπορικές εταιρείες αγνόησαν το αίτημα.

«Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να αναγκάζουν τους καταναλωτές που πραγματοποιούν αγορές στο αεροσκάφος να πληρώνουν με κάρτα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της OCU.

Αυτό αποτελεί σαφή παραβίαση των κανονισμών για τους καταναλωτές. Για το λόγο αυτό, έχουμε αναφέρει τις οκτώ εταιρείες που συνεχίζουν να αγνοούν το αίτημα μας».

Όπως επισήμανε μια τέτοια πολιτική κάνει τους επιβάτες να νιώθουν άβολα, ειδικά αυτούς που έχουν μόνο μετρητά πάνω τους.

«Αυτό είναι καταχρηστικό και αντιπροσωπεύει σοβαρή παραβίαση των κανονισμών προστασίας των καταναλωτών», τόνισε η OCU.

Η Ισπανία έκανε κάποιες αλλαγές στην νομοθεσία για τους καταναλωτές πέρυσι. Μεταξύ πολλών άλλων σε αυτές, περιλαμβάνεται η δυνατότητα πληρωμών σε μετρητά σε όλες τις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αεροπορικές εταιρείες και άλλες εταιρείες δεν θα πρέπει να περιορίζουν τον τρόπο πληρωμής και να μην δέχονται μετρητά.

Οι πληρωμές σε μετρητά για αγορές στο αεροσκάφος γίνονται δεκτές σε πτήσεις που εκτελούνται από αεροπορικές εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας ορισμένες αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά τις πληρωμές σε μετρητά για να μειώσουν την επαφή μεταξύ των επιβατών και του πληρώματος.

Παρόλο που η κατάσταση του κορωνοϊού είναι πλέον υπό έλεγχο και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητες τους, συνιστάται στους επιβάτες να ελέγχουν τις τρέχουσες πολιτικές τους σχετικά με τις πληρωμές σε μετρητά.