Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο τουρισμός ύπνου πρόκειται να γίνει μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές τάσεις ευεξίας φέτος. Τους παράγοντες που οδηγούν στην αυξανόμενη δημοτικότητα του αποκαλύπτει ο Martin Seeley, διευθύνων σύμβουλος στην Mattress Next Day (εταιρεία κρεβατιών και στρωμάτων).

Όπως υπογραμμίζει «ο τουρισμός ύπνου μπορεί να ακούγεται σαν μια δύσκολη υπόθεση, αλλά υπάρχει κάποια σταθερή επιστήμη πίσω από αυτό.

Ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου και τη γενική υγεία, και πολλοί άνθρωποι δεν τον χορταίνουν αρκετά.
Μεταξύ 50 και 70 εκατομμυρίων Αμερικανών έχουν προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο, όπως και 16 εκατομμύρια Βρετανοί.

Είναι απαραίτητος για πολλούς λόγους. Το σώμα χρειάζεται ύπνο για να διατηρήσει υγιή τη γνωστική λειτουργία και τη σωματική απόδοση. Ο ύπνος μας βοηθά να μαθαίνουμε νέες πληροφορίες και να παγιώνουμε τις αναμνήσεις».

Ξενοδοχεία με παροχές ύπνου

Όσο υπάρχει έλλειψη ύπνου, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει η ανάγκη για μία μοναδική εμπειρία ύπνου.

Ήδη, πολλά ξενοδοχεία στον κόσμο έχουν παροχές αποκλειστικά και μόνο για έναν υγιή ύπνο.
Υπνοθεραπείες, χαλαρωτικά μασάζ, δωμάτια με ειδική ηχομόνωση, μαξιλάρια και στρώματα υψηλών προδιαγραφών, ειδικά γεύματα και ροφήματα παρέχονται στους ταξιδιώτες που αναζητούν μία μοναδική premium εμπειρία ύπνου.

Τουρισμός ύπνου και ποιοι παράγοντες αυξάνουν την δημοτικότητα του

Η ανάπτυξη και η επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει διευκολύνει τους ανθρώπους να μοιράζονται τις εμπειρίες τους με φίλους και μέλη της οικογένειας τους. Αυτό έχει κάνει τις ταξιδιωτικές τάσεις πιο ορατές και προσβάσιμες σε ένα ευρύτερο κοινό.

Οι άνθρωποι θέλουν να δοκιμάσουν νέα πράγματα στην ευεξία

Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν νέα πράγματα, είτε είναι η γιόγκα είτε η απόλαυση ενός φαγητού από άλλη γαστρονομική κουλτούρα.

Οι τουρίστες ύπνου δεν αποτελούν εξαίρεση. Θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν συνηθίσει στο σπίτι περνώντας χρόνο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο που τους φροντίζουν για τα πάντα, χωρίς να χρειάζεται να σηκώσουν το δάχτυλο τους.

Η “οικονομία της εμπειρίας”

Η άνοδος της “οικονομίας της εμπειρίας” έχει καταστήσει πιο σημαντικό από ποτέ για τις επιχειρήσεις να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που οι ταξιδιώτες δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού.

Οι πρακτικές ευεξίας έχουν γίνει πολύ πιο δημοφιλείς

Πολλοί άνθρωποι καθοδηγούνται από την τεχνολογία. Χρησιμοποιούν πλέον εφαρμογές όπως το Sleep Cycle ή το Headspace για να παρακολουθούν τα μοτίβα ύπνου τους και να προσπαθούν να τα βελτιώσουν.

Επίσης αρκετοί έχουν συνειδητοποιήσει περισσότερο πόσο σημαντικός είναι ο διαλογισμός και η επίγνωση για την ψυχική τους υγεία.

Οι άνθρωποι εργάζονται περισσότερες ώρες και κοιμούνται χειρότερα

Αρκετοί άνθρωποι εργάζονται περισσότερες ώρες από ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι κοιμούνται λιγότερο ξεκούραστα τη νύχτα.

Αυτό τους έχει οδηγήσει να αναζητούν τον τουρισμό ύπνου ως έναν τρόπο για την απαραίτητη ξεκούραση.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο

Η ατμοσφαιρική ρύπανση γίνεται όλο και πιο σοβαρό πρόβλημα σε πολλές πόλεις στον κόσμο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιοτική ανάπαυση τη νύχτα.

Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες αναζητούν εναλλακτικά μέρη για διαμονή με πιο καθαρό αέρα από τις πόλεις τους.

Περισσότεροι άνθρωποι γίνονται πιο ευαισθητοποιημένοι για την υγεία

Οι άνθρωποι αποκτούν μεγαλύτερη συνείδηση ​​της υγείας τους και αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις νεότερες γενιές.

Ο τουρισμός ύπνου προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν σε ένα καθαρό περιβάλλον σε ξενοδοχεία και ξενώνες όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.