Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο δείκτης μετοχών ξενοδοχείων Baird/STR εκτινάχθηκε 16,4% τον Ιανουάριο σε επίπεδο 5.685 μονάδων.

  • Ο Baird/STR Hotel Stock Index ξεπέρασε τόσο τον S&P 500 (+6,2%) όσο και τον δείκτη MSCI US REIT (+10,5%).
  • Ο υποδείκτης Hotel Brand αυξήθηκε 16,2% από τον Δεκέμβριο στις 10.342, ενώ ο υποδείκτης Hotel REIT αυξήθηκε 17,1% στις 1.216.

Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος τον Ιανουάριο

«Οι ξενοδοχειακές μετοχές ανέκαμψαν απότομα τον Ιανουάριο και ξεπέρασαν σημαντικά τις επιδόσεις καθώς οι ανησυχίες για την ύφεση υποχώρησαν και πάλι για να ξεκινήσει η χρονιά, δήλωσε ο Michael Bellisario, ανώτερος αναλυτής ξενοδοχειακών ερευνών και διευθυντής της Baird.

Γενικότερα, το κλίμα των επενδυτών έχει βελτιωθεί. Αυτό ενίσχυσε τις τιμές των μετοχών σε γενικές γραμμές τον Ιανουάριο, αλλά οι μακροοικονομικοί δείκτες παρέμειναν μικτοί».

Σε σταθερή κατάσταση ο κλάδος

«Συνολικά, οι επιδόσεις των ΗΠΑ τον Ιανουάριο ήταν φυσιολογικές με τα προκαταρκτικά στοιχεία να δείχνουν τη δεύτερη υψηλότερη ζήτηση δωματίων του μήνα που έχει καταγραφεί, δήλωσε η Amanda Hite, πρόεδρος του STR.

Η πιο πρόσφατη αναθεώρησή μας στην πρόβλεψη περιελάμβανε μια μέτρια αναβάθμιση για το 2023 με συνεχή ανάπτυξη RevPAR, αν και σε χαμηλότερο επίπεδο.

Οι ηγέτες του κλάδου επέδειξαν αρκετή εμπιστοσύνη τις τελευταίες εβδομάδες και συμμεριζόμαστε τις θετικές προοπτικές. Ωστόσο, αναμένουμε ότι τα κέρδη θα επιβραδυνθούν καθώς η ανάπτυξη ADR υποχωρεί κάτω από το ποσοστό του πληθωρισμού.

Ανεξάρτητα, ο κλάδος είναι σε σταθερή κατάσταση με τυπικά εποχιακά μοτίβα σε βάση από εβδομάδα σε εβδομάδα.»