της Εύας Οικονομάκη

Ένα ξενοδοχείο, πολυτελείς κατοικίες, bungalows και ένα Κέντρο Θαλασσοθεραπείας, Αναζωογόνησης και Ευεξίας θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το project «Τουριστική Ανάπτυξη σε έκταση του Δήμου Πρέβεζας», που αναμένεται να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Το επενδυτικό σχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση για ένταξη στις Στρατηγικές επενδύσεις προβλέπει μια σύνθετη τουριστική επένδυση αειφορικού χαρακτήρα η οποία θα αναπτυχθεί σε έκταση 198.649 στρεμμάτων.

Η επένδυση

Το έργο, βάσει σχεδιασμού, θα περιλαμβάνει:

  • Ξενοδοχείο (κύριο κατάλυμα) που θα αποτελείται συνολικά από 91 δωμάτια διαφόρων τυπολογιών δυναμικότητας 220 κλινών.
  • 12 ανεξάρτητες πολυτελείς κατοικίες διαφόρων μεγεθών με ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους και πισίνες δυναμικότητας 84 κλινών.
  • έργα υποδομής, λοιποί χώροι όπως ένα Κέντρο Θαλασσοθεραπείας, Αναζωογόνησης και Ευεξίας, ένα Κέντρο Συνεδριάσεων, παραθαλάσσια εστιατόρια και καταστήματα τοπικών προϊόντων.
  • στη νότια πλευρά προβλέπεται να αναπτυχθούν 30 μονάδες glamping χωρητικότητας 60 κλινών και 15 bungalows χωρητικότητας 60 κλινών.

Η συνολική δόμηση θα είναι 20.410 τ.μ. κύριων χώρων και 5.000 τ.μ. υπόγειων βοηθητικών χώρων και ο συντελεστής δόμησης θα είναι 0,1 χαμηλότερος κατά 50% από τον προβλεπόμενο για την περιοχή (0,2) και ο κατ’ εκτίμηση προϋπολογισμός ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται στο επενδυτικό σχέδιο.

Υψηλής αισθητικής

Η επένδυση αφορά σε ολοκληρωμένο σχεδιασμό οργανωμένου υποδοχέα υψηλών προδιαγραφών αισθητικής και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, με στόχο τη δημιουργία ενός αναδυόμενου προορισμού – πρότυπο που θα προσελκύσει υψηλού εισοδηματικού επιπέδου ταξιδιώτες.

Επιπλέον, η επένδυση σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικότερα οικολογικά, πολιτιστικά, γεωμορφολογικά, τοπολογικά και κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά της ευρύτερης περιοχής σε εναρμόνιση με το χωροταξικό-πολεοδομικό-αναπτυξιακό πλαίσιο, και σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.