Η Qantas αποκάλυψε εικόνες από νέες σουίτες πρώτης κατηγορίας και business class σε απευθείας πτήσεις από το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη προς τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Αυτά τα δρομολόγια, τα οποία θα είναι οι μεγαλύτερες απευθείας πτήσεις στον κόσμο , έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στα τέλη του 2025.

Η Qantas θα πραγματοποιεί τα δρομολόγια με αεροσκάφη Airbus A350-1000 εξοπλισμένα με μόλις 238 θέσεις, συμπεριλαμβανομένων 12 σουιτών Luxe First και 46 επαγγελματικών σουιτών. Συγκριτικά, η Qatar Airways έχει 327 θέσεις στο A350-1000 της.

Το αεροσκάφος θα έχει μια επιπλέον δεξαμενή καυσίμου για να βοηθήσει να πετάξει σε απόσταση μεγαλύτερη από 11.000 μίλια μεταξύ Σίδνεϊ και Λονδίνου. Οι πτήσεις μπορεί να διαρκέσουν έως και 21 ώρες.

Οι φωτογραφίες των σουιτών Luxe First δείχνουν ένα σταθερό μονό κρεβάτι συνοδευόμενο από μια ξεχωριστή ξαπλώστρα. Οι σουίτες, που είναι διακοσμημένες σε μπεζ και επένδυση από ξύλινα πάνελ, θα προσφέρουν επίσης ντουλάπα ντουλάπας, τραπεζαρία για δύο και οθόνη τηλεόρασης 32 ιντσών.

«Η ευρύχωρη First σουίτα διαθέτει μια σειρά από χαρακτηριστικά που κάνουν τους πελάτες να αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε ένα μίνι boutique δωμάτιο ξενοδοχείου», είπε η Qantas.

Η business-class σουίτα του αεροσκάφους θα έχει ένα ξαπλωμένο κάθισμα με γκρι επένδυση, μαζί με μια δερμάτινη οθωμανική και μεγάλη επιφάνεια τραπεζιού με ξύλινη επένδυση. Κάθε σουίτα θα έχει πόρτα ιδιωτικότητας.

Τα 40 premium οικονομικά καθίσματα θα προσφέρουν 40 ίντσες χώρο μεταξύ των σειρών, που είναι δύο ίντσες περισσότερο χώρο από ό,τι συνήθως προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ σε premium οικονομία. Οι 140 οικονομικές θέσεις του αεροσκάφους θα έχουν 33 ίντσες μεταξύ των σειρών, μία έως τρεις ίντσες περισσότερες από το τυπικό αερομεταφορέα των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια των έξι ετών που η Qantas εργάστηκε για την ανάπτυξη των δρομολογίων της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, ένα έργο που ονόμασε Operation Sunrise, ο αερομεταφορέας έχει δώσει έμφαση στην ευημερία των επιβατών και του πληρώματος.

Η Qantas θα διαμορφώσει τα αεροπλάνα με αυτό που αποκαλεί Ζώνη Ευεξίας, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους επιβάτες. Οι ιπτάμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την περιοχή για να τεντώσουν τα πόδια τους, συμπεριλαμβανομένου του να κάνουν διατάσεις που προτείνονται σε μια ψηφιακή οθόνη.