Ο Sir Tim Clark, Πρόεδρος της Emirates Airline, θα συμμετάσχει σε μια εις βάθος συζήτηση σχετικά με το παγκόσμιο στάδιο της Αραβικής ταξιδιωτικής αγοράς (ATM) 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC) από την 1-4 Μαΐου.

Σε συνομιλία με τον John Strickland, διευθυντή της JLS Consulting, ο Sir Tim θα αναλογιστεί τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της Emirates, καθώς αρχίζει να αυξάνει τις παραδόσεις των αεροσκαφών από το 2024, ενώ εξισορροπεί την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση ευρύτερων ζητημάτων όπως η αλλαγή του κλίματος.

Οι ειδήσεις έρχονται εν μέσω αναφορών για σημαντικά κέρδη σε ολόκληρο τον τομέα της αεροπορίας της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι είδαν την κυκλοφορία του έτους σχεδόν διπλά τον Ιανουάριο του 2023 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Η ανάπτυξη αυτή είναι ιδιαίτερα εμφανής στα ΗΑΕ όπου το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) εξυπηρετεί πάνω από 66 εκατομμύρια επιβάτες το 2022, αύξηση 127% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Μακροπρόθεσμα, οι αναλυτές της Mordor Intelligence προβλέπουν ότι η αεροπορική αγορά της Μέσης Ανατολής θα καταγράψει έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) άνω του 6% κατά την περίοδο 2022-27, πράγμα που σημαίνει ότι οι περιφερειακοί αριθμοί επιβατών είναι πιθανό να συνεχίσουν να αυξάνονται για το προβλεπόμενο μέλλον.

Η Danielle Curtis, διευθύντρια εκθέσεων ME, στην Αραβική ταξιδιωτική αγορά, δήλωσε: “Είναι ενθαρρυντικό να δούμε ότι η εναέρια κυκλοφορία στη Μέση Ανατολή αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει, ειδικά μετά από μια τέτοια ταραχώδη περίοδο κατά τη διάρκεια και μετά την παγκόσμια πανδημία.

“Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον Sir Tim στην παγκόσμια σκηνή μας για την 30η έκδοση της ATM”, πρόσθεσε η Curtis. “Η Emirates έχει καθιερωθεί σταθερά ως καινοτόμος trailblazer μέσα στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία, οπότε δεν μπορώ να περιμένω να ακούσω πώς ο Sir Tim και οι συνάδελφοί του εργάζονται για την οικοδόμηση ενός μελλοντικού και βιώσιμου τομέα των αεροπορικών εταιρειών “.

Ο ηγετικός ρόλος που παίζουν οι αεροπορικές εταιρείες του Κόλπου στην ανάπτυξη της αεροπορικής βιομηχανίας θα αποτελέσει βασική εστίαση κατά τη διάρκεια της επερχόμενης έκδοσης της ATM.

Η 30η έκδοση της ATM θα περιλαμβάνει σε βάθος συνεδρίες αφιερωμένες στα αεροπορικά ταξίδια την δεύτερη μέρα.

Η ATM 2023 διεξάγεται σε συνδυασμό με το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι και οι στρατηγικοί συνεργάτες του περιλαμβάνουν το Τμήμα Οικονομίας και Τουρισμού του Ντουμπάι ως συνεργάτης προορισμού, την Emirates ως επίσημο συνεργάτη, την IHG Hotels & Resorts ως επίσημο συνεργάτη του ξενοδοχείου και το Al Rais Travel ως επίσημο συνεργάτη της DMC.