Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ρουμανία εξαιρεί τους digital nomads από εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση, την ασφάλιση υγείας και τους φόρους σε μισθούς.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Klaus Iohannis οι ψηφιακοί νομάδες στη Ρουμανία θα πρέπει να είναι παρόντες στη χώρα για συνολικά 183 ημέρες. Αυτές μπορούν να διαχωριστούν σε περισσότερες από μία περιόδους εντός 12 διαδοχικών μηνών.
Οι απαλλαγές έρχονται μετά την ανακοίνωση της χορήγησης βίζας για ψηφιακούς νομάδες στη Ρουμανία.

Η digital nomads visa στην Ρουμανία, επιτρέπει στους διεθνείς επισκέπτες να παραμείνουν και να εργαστούν στη χώρα.

Οι digital nomads για την απόκτηση τέτοιων θεωρήσεων θα πρέπει να έχουν απασχοληθεί με πλήρη ή μερική απασχόληση για τουλάχιστον τρία χρόνια πριν από την υποβολή της αίτησης.

Επιπλέον, πρέπει να προσκομίσουν έγκυρη απόδειξη εισοδήματος για περίοδο έξι μηνών με 3.800 ευρώ το μήνα δηλαδή σε σύνολο 22.800 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι τριπλάσιο του μέσου ρουμανικού ακαθάριστου μισθού 6.095 ευρώ.

Οι αιτούντες πρέπει να υποβάλουν έγγραφα ταυτότητας, επαφές εργασίας καθώς και πληροφορίες για την εταιρεία. Οφείλουν επίσης να εξηγήσουν τη φύση της διαμονής τους στη χώρα.

Η Ρουμανία εγκαινίασε τη βίζα ψηφιακού νομάδα στις αρχές του έτους και αναμένεται να προσελκύσει διεθνείς εργαζόμενους, οι οποίοι θα βοηθήσουν επίσης την οικονομία της.