Περισσότεροι από τους μισούς Καναδούς σκοπεύουν να ταξιδέψουν κάποια στιγμή μέσα στο 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Narrative Research.

Ειδικότερα, το 56% των 1.200 ατόμων που συμμετείχαν δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν φέτος, ενώ το 28% δεν θα ταξιδέψει. Επιπλέον, το 16% δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρο.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να προγραμματίσουν να ταξιδέψουν φέτος από τις γυναίκες, αλλά οι ταξιδιωτικές προθέσεις μεταξύ των ατόμων ηλικίας 55 ετών και άνω μειώθηκαν.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί

Όσον αφορά στο πού σχεδιάζουν να πάνε οι Καναδοί, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς παραμένουν οι δύο κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί.

Η έρευνα Narrative δείχνει ότι το ένα τέταρτο των Καναδών σχεδιάζει να ταξιδέψει νότια των συνόρων και το 24% θα ταξιδέψει κάπου εντός του Καναδά.

Λιγότεροι Καναδοί (20%) δήλωσαν ότι έχουν σχέδια να πάνε στην Ευρώπη, ενώ όλες οι άλλες τοποθεσίες, όπως η Ανατολική Ασία, η Νότια Αμερική και η Κεντρική Αμερική, αναφέρθηκαν από λιγότερους από έναν στους 10.